Hvordan logger jeg ind og ud af eReolens app?

For at kunne logge ind i eReolens app og have mulighed for at låne e-bøger og lydbøger, skal du være oprettet som almindelig bruger på biblioteket i din bopælskommune. Du kan ikke logge ind på eReolen med låneroplysninger oprettet på et bibliotek i en anden kommune, end den du bor i. 

Vær opmærksom på, at eReolens app er designet til at blive vist i landscape mode (bredformat). Har du indstillet din tablet til kun at vise indhold i portrait mode (højformat), kan det i visse tilfælde skabe problemer med brugen af app'en.

 

Hvordan logger jeg ind i eReolens apps?

Hvis du ønsker at låne e-bøger eller lydbøger fra eReolens app, skal du være logget ind med dit lånernummer eller cpr-nr. og den pinkode, du bruger på biblioteket.

1. Du logger ind/ud ved at klikke på ikonet med de tre streger i øverste venstre hjørne af app’en.

 

2. Klik på ’Log ind’.

 

3. Indtast dit bibliotekslogin og vælg din bibliotekskommune.

 

 

4. Du bliver nu logget ind og sendes videre til fanen ’Mine lån’, hvor du kan se dine aktive lån (både e-bøger og netlydbøger) samt din huskeliste.

 

Hvordan logger jeg ud af eReolens app?

For at logge ud skal du klikke på ikonet med de tre streger i øverste venstre hjørne og vælge ’Skift bruger’.

 

Bemærk omkring login i eReolens apps

1. Vær opmærksom på, at dine lånte titler er koblet op på dit personlige login og IKKE selve den enhed, du anvender.

2. Du kan læse dine downloadede e-bøger/lydbøger, når du er logget ind - også uden internetforbindelse.

3. Hvis du tager app'en med på ferie, er det derfor en god idé, at du ikke logger ud af app’en inden afrejse, da login og dataforbindelse i udlandet kan være dyrt.

4. Når du skal logge ind eller skifte bruger på app'en, skal du have forbindelse til internettet.

 

Hvordan bliver jeg bruger af eReolen?

For at kunne låne titler på eReolen skal du være registreret som låner på dit lokale folkebibliotek, dvs. et bibliotek i samme kommune som den, du har folkeregisteradresse i.
 

For at blive registreret kan du gøre følgende:

1. Henvende dig på dit lokale biblioteket, hvor du ved fremvisning af gyldig legitimation vil blive oprettet som låner. Du skal bruge dit lånernummer/cpr-nr. og en pinkode for at logge ind på eReolen.dk.
 

2. Oprette dig som låner med NemID via dit lokale biblioteks hjemmeside. Tjek på dit lokale biblioteks hjemmeside, om det er muligt at blive oprettet digitalt som låner.
 

Bemærk: Der kan gå lidt tid, før du er verificeret som bruger, så muligvis kan du først logge ind på eReolen efter et par dage.

 

Du vil blive bedt om at logge ind, når du forsøger at låne en titel, eller du kan logge ind via 'Log ind' øverst på siden.

Bemærk: Du skal ikke bruge bindestreg i cpr-nr., når du logger ind.


Jeg har glemt min kode - hvordan kan jeg få en ny?

Din kode til eReolen.dk er samme pinkode, som du bruger, når du låner bøger på biblioteket. Hvis du har glemt din kode, skal du kontakte biblioteket i den kommune, du bor i. De kan hjælpe dig med at forny din pinkode eller oprette dig som ny bruger – eReolen.dk har desværre ikke mulighed for at oprette dig som bruger eller udstede en ny kode.


Hvorfor kan jeg ikke logge ind?

Hvis du ikke kan logge på eReolen, bedes du gøre følgende:
 

Tjek, at lånekortnummer/cpr-nr. og pinkode er indtastet korrekt. OBS: Brug ikke bindestreg i cpr-nr.

Tjek, at du har valgt et bibliotek på listen, som tilhører den kommune, du har folkeregisteradresse i. Hvis du bor i en anden kommune end det bibliotek, du vælger på listen, kan du ikke logge ind. Er du i tvivl om, hvordan du er registreret, kan du kontakte dit lokale bibliotek.
 

Hvis du er sikker på, at dit lånekortnummer/cpr-nr. og pinkode er tastet korrekt, og du tidligere har været logget ind på eReolen.dk, kan login-problemet skyldes udfald af serveren på dit lokale bibliotek. Prøv evt. at logge ind igen lidt senere.