til det nye eReolen - bibliotekernes e-bøger og netlydbøger

Her kan du læse mere om den nye hjemmeside, de mange nye titler og opdateringen til iOS app'en.

Det nye eReolen website indeholder to vigtige nyheder: 

·         Adgang til mange nye titler fra de store forlag. Antallet af titler vil i januar stige fra ca. 4500 til 9000.

·         Adgang til både ebøger og netlydbøger på samme site

På eReolens nye hjemmeside er adgang til tusindvis af nye titler fra flere af landets store forlag som Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Rosinante & Co m.m. Nye titler fra de store forlag kan have en udlånsbegrænsning  i de første 6 måneder, de ligger på eReolen. Derfor kan du opleve, at du skal reservere en titel. Vi forventer, at der løbende vil være ca. 1000 titler, der skal reserveres.

Efter det første halve år overgår titlerne til almindelige udlånsvilkår på eReolen, hvor titlerne ikke skal reserveres. Forlagene afgør selv hvilke titler, der kommer på eReolen til udlån, så du kan ikke forvente at alle titler er tilgængelige på eReolen.

Reservation
Med den nye hjemmeside introduceres derfor en ny funktion, en reservationsknap. Hvis titlen ikke er ledig for udlån, vises en reservationsknap i stedet for en låneknap. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt. 

Det bliver muligt at reservere 3 titler ad gangen. Man kan få overblik over de reserverede titler på ”Min side”/”Mine lån,” hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der resterer, inden titlen bliver ledig til udlån. Herfra er det også muligt at slette en reservering. Første gang du laver en reservation på hjemmesiden eller i app’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger. Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får brugeren besked om dette via SMS og mail. Når en titel meldes ledig til udlån, skal du låne den indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.

Adgang til både ebøger og lydbøger
Udover at give adgang til 9000 ebøger, giver den nye hjemmeside også adgang til 6300 lydbøger. Du kan altså benytte den nye hjemmeside til at læse og lytte til både ebøger og lydbøger, sådan som det har været muligt i iOS app'en siden i sommers. 

Stream og download
På det nye eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger, som du kender det fra det nuværende Netlydbog.dk og eReolen.dk. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app til iOS og Android.

eReolens iOS app
I forbindelse med lanceringen af eReolens nye website, lanceres der en ny udgave af eReolens iOS app, der indeholder nye funktionaliteter, så du via app’en også får adgang til at reservere de nye titler fra de store forlag. For at få adgang til de nye muligheder for reservering skal du gå ind i App Store og hente opdateringen til eReolens app.

Du skal være opmærksom på, at huskelisterne i app’en vil være tomme, indtil du har været en tur forbi den nye hjemmeside og logget dig ind her. Derefter vil dine huskelister også blive synlige i app’en.

eReolens Android app
eReolen har den 26. januar 2015 lanceret en ny Android app, der giver mulighed for at læse og lytte til e-bøger og lydbøger online og offline.

Du kan hente app’en i Play Butikken til din smartphone eller tablet.    Hvis du har den gamle Android app installeret på din tablet eller smartphone, vil du nu se eReolens nye hjemmeside i din app. For at kunne benytte eReolens nye Android app skal du gå ind i Google Play Butikken på din enhed og opdatere eReolens app.    Din Android smartphone eller tablet skal understøtte minimum version 4.4 for at få det fulde udbytte af eReolens nye app. For brugere, der benytter enheder med styresystemer lavere end 4.4 og oplever problemer med app'en, anbefaler vi, at man anvender eReolens nye hjemmeside, der giver mulighed for streaming.   Du kan se en vejledning i eReolens nye Android app her   Her kan du bl.a. få hjælp til at opdatere din gamle Android app eller opdatere styresystemet på din Android enhed.  

Tekniske ændringer på det nye eReolen
I forbindelse med lancering af det nye website udfases flere forældede løsninger til download. Det drejer sig om software til PC og MAC på eReolen, eReolens gamle apps og offline lytning via MP3. eReolens nye app til iOS og den nye app til Android vil fremover være de services, der giver mulighed for download af e-bøger og lydbøger.  

Hjemmesiden Netlydbog.dk
Fra den 15. januar 2015 og lanceringen af eReolens nye website nedlægges hjemmesiden Netlydbog.dk, og du vil blive dirigeret over til eReolen.dk, hvis du går ind på www.netlydbog.dk. På eReolen.dk kan du benytte alle de lydbøger, som før lå på Netlydbog via streaming.