Søgning

Her finder du svar på en række spørgsmål vedrørende søgning på eReolens hjemmeside.

Læs mere om søgning i eReolens Android app her

Læs mere om søgning i eReolens iOS app her

 

Hvordan søger jeg via emne?

Alle titler på eReolen er inddelt i emner. Du kan anvende emnemenuen 'Voksne', 'Børn' eller 'Faglitteratur' til at finde de titler, der ligger under de enkelte emner - som f.eks. krimi, fantasy eller biografier. 

Under den enkelte titel er det angivet, hvilke emner titlen er mærket med. Hvis du klikker på et emne under en titel, får du præsenteret de øvrige titler på eReolen, der er kategoriseret inden for dette emne.

 

Hvorfor virker søgefeltet ikke?

Hvis du oplever, at din søgning er meget langsom, eller at den går helt i stå, kan det være en god idé at genindlæse siden. 

 

Hvad kan jeg søge på?

Søgefunktionen søger på tværs af hele eReolen blandt alle titler (fritekst) – dvs. du kan søge på den enkelte forfatter, oplæser, titel eller på emneord. Som udgangspunkt kan du på eReolen enten vælge at søge på ét ord eller på en kombination af flere ord.

 

Hvordan søger jeg kun på e-bøger eller lydbøger?

Du kan filtrere søgeresultatet, når du har søgt og fået dine resultater. Anvend indsnævringsmulighederne i venstre margin. Du kan eksempelvis klikke på e-bog for kun at få resultater inden for e-bøger.

 

Hvordan søger jeg kun på 'Ekstra titler'?

Hvis du har opbrugt din månedlige kvote og gerne vil finde ekstra titler - titler, du altid kan låne, så har du to muligheder.

1. Du kan klikke på den grå boks på forsiden, hvor der står 'Ekstra titler'. Så får du vist alle de ekstra titler, der findes på eReolen.

2. Du kan lave en søgning, som du plejer, og så vinge af ved 'Ekstra titler' næsten øverst i ventre margin. Nu får du vist alle de ekstra titler, der passer til den søgning, du har foretaget.

 

Hvorfor finder jeg ikke noget, når jeg søger?

Hvis søgningen ikke giver nogen resultater, kan du:

 - kontrollere, at søgeordene er stavet korrekt

 - prøve at bruge synonymer. Du søger måske efter et emne, der er kategoriseret under et andet  ord.

 - gøre søgningen mere generel. Prøv mere generelle udtryk i stedet for konkrete udtryk.

 - forsøge at trunkere ved at tilføje "*". Skriver du hund*, får du resultat på ord, som begynder på "hund", altså hund, hunde, hundene, hundens osv.

Hvis søgefunktionen er meget langsom eller går helt i stå, kan det skyldes din internetforbindelse. Prøv at genindlæse siden, eller prøv igen senere.