For at kunne tilgå og anvende ebøgerne og lydbøgerne, der er tilgængelige på eReolen.dk, skal du være opmærksom på følgende tekniske krav, som er en forudsætning for, at du kan anvende materialerne på eReolen.dk optimalt. Vi holder løbende denne oversigt opdateret.
Baggrund for eReolens tekniske valg   Streaming af lydbøger via eReolens hjemmeside: Til streaming af lydbøger via website anbefales det at benytte de nyeste browser-versioner af
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Internet Explorer 10 eller 11. 
  Hvis du streamer via website til smartphone eller tablet, kan du benytte:
 • IOS 5, 6, 7, 8, 9
 • Android 4.0 og derover

Streaming af e-bøger via eReolens hjemmeside:

Du kan streame e-bøger fra eReolen.dk (hjemmesiden), hvis  din enhed er opdateret i én af følgende versioner:
 • Internet Explorer 10 og derover
 • Chrome (nyere version)
 • Firefox (nyere version)
 • Safari  (nyere version)
 • Android 4.0 og derover

Derudover kan du også streame via eReolens app. 

  Hvis du oplever, at ovenstående ikke gælder din enhed, hører vi naturligvis gerne fra dig via vores kontaktformular   eReolens app   - IOS - iPad eller iPhone Din iPad eller iPhone skal understøtte iOS 7.0 for at kunne anvende app'en eReolen.
Bemærk: I App Store er det oplyst, at man skal have version 8 for at hente app'en, men det er altså muligt at hente app'en, selvom man har version 7.    - Android Din Smartphone eller tablet med Android skal understøtte minimum version 4.4 for at kunne få det fulde udbytte af app’en eReolen. Dog har vi erfaring med, at app’en kan fungere i begrænset omfang på versioner lavere end 4.4. Begrænsningerne dækker primært over anvendelse af streamning og prøv.

eReolen yder ikke support på specifikke Android-enheder og versioner under 4.4.  

Hvis dit styresystem er lavere end 4.4, kan du forsøge at opdatere dit styresystem. Du finder en omfattende vejledning til anvendelse af eReolens Android-app samt guide til, hvordan du opdaterer dit styresystem i din Android-enhed her.    - Windows tablet/smartphone   eReolen understøtter desværre ikke brug af Windows-smartphones eller -tablets og yder derfor heller ikke support på Windows-smartphones eller -tablets.   E-bogslæsere eReolen.dk er overgået til en streamingbaseret løsning, og den nye beskyttelse af e-bogsfilerne forudsætter, at offline-læsning sker igennem en app eller et program, som ikke kan udvikles til e-bogslæsere.   Anvendelsen af streaming skyldes, at det tidligere var for let at bryde kopisikringen (Adobe DRM) på e-bøgerne, hvilket hverken var acceptabelt for os eller de deltagende forlag og rettighedshavere. Streaming-baserede løsninger er derfor en del af den generelle teknologiske udvikling på e-bogsområdet.   eReolen.dk beklager naturligvis, at det ikke er muligt at læse e-bøger fra eReolen med e-bogslæsere, men samtidig må vi konstatere, at den streaming-baserede løsning i dag er den bedste måde at beskytte bogfilerne på.    MP3- afspillere Producenterne er holdt op med at understøtte DRM i deres MP3-afspillere. Derfor er muligheden for overførsel af lydbøger fra eReolen til MP3-afspillere blevet erstattet med funktionerne i eReolens nye app.  eReolens nye app giver netop mulighed for at downloade lydbøger til smartphone og tablet og på denne måde tage lydbøgerne med sig offline.