Tema / Redaktøren anbefaler: Serier

Serier er perfekte for os læsere, der ikke helt kan få nok af en bogs karakterer eller universer. Selv elsker jeg den gensynsglæde og genkendelighed, der opstår, når man følger de samme karakterer over flere bøger eller befinder sig i det samme univers. Jeg har fundet nogle gode serier, du kan læse.

Færdig med Eddy Bellegueule af Édouard Louis

Egentlig har Édouard Louis skrevet en samling bøger, der alle er selvstændige, men jeg synes, at de burde læses i forbindelse med hinanden, da de egentlig er forbundet og beskriver forfatterens liv og opvækst i en fattig arbejderfamilie i Frankrig. Første bog handler om forfatterens problematiske barn- og ungdom, hvor et fokus på giftig maskulinitet og dermed også et had over for homoseksualitet tvinger hovedpersonen til at flygte til at bedre liv. De efterfølgende romaner handler om forholdet til forfatterens far, mor og generelt kampen for at få et bedre liv.

Huda F er du? af Huda Fahmy

”Huda F er du?” er en ret fin tegneserie, der følger en muslimsk teenager, der lever i USA. Fordi hovedpersonen er en teenager, er bogen med god grund lidt ungt skrevet. Den formår dog at fremstille livet som muslimsk teenager på en humoristisk og hjertevarm måde, hvor der samtidig også er plads til at kommentere på de fordomme og den racisme, som hovedpersonen bliver mødt med. Bogen bliver efterfulgt af ”Det kan arrangeres: en muslimsk kærlighedshistorie”, der har samme charme og humor.

Mørket af Ragnar Jónasson: Krimi i forkert rækkefølge

Mørket er første bog i en krimiserie om politibetjent Hulda Hermannsdottir. Den fangede indledende min opmærksomhed, fordi man følger den samme hovedperson, men i omvendt rækkefølge. Det betyder, at første bog følger Hulda, da hun skal løse sin sidste sag, andet bind da hun er yngre og tredje bind, da hun er endnu yngre. Det er en rigtig god serie, hvor forfatteren ikke er bange for at tage barske valg og placere sin hovedperson midt i begivenhederne. Du skal selvfølgelig være indstillet på, at anden og tredje bog fungerer som forløbere til første bog, men jeg kunne personligt godt lide at finde ud af, hvordan vores hovedperson var blevet den person, hun er i første bog.

Wayward Children af Seanan McGuire: Korte bøger om at finde hjem

Wayward Children er en engelsk serie af korte fantasy-bøger (omkring 100-200 sider). Serien handler om børn, der har fundet døre ind til andre verdener, levet flere år i disse verdener og nu er kommet hjem og skal vænne sig til at leve i den normale verden igen. Hver bog fokuserer på en ny dør og en ny verden, men foregår alle i det samme univers, hvor karakterer fra de tidligere bøger går igen. Det er en serie, der er fuld af magi, action og humor, men handler også om relationer mellem mennesker og om at finde et hjem. Selvom det kan lyde som en serie af børnebøger, så er det for et ældre publikum og kan sagtens læses af voksne.

Farseer-serien af Robin Hobb: En karakterdrevet fantasyserie

Farseertrilogien er for dig, der holder af karakterdrevet fantasy. Der sker egentlig mange ting i trilogien, men Hobb er først og fremmest en karakterdrevet forfatter og sørger virkelig for at dvæle i øjeblikkene mellem bøgernes personer. På den måde får du lov til at opleve alle hovedpersonens livsøjeblikkene - både de vigtige og de mere dagligdagsprægede. Personligt synes jeg, at hovedpersonen FitzChivalry er en af de største styrker ved serien, fordi du følger ham tæt fra han er 6 år til hans voksenår.

 

God læselyst!