Her er den første kogebog med egnsretter fra hele Danmark. Originalretter fra omkring 1900-tallet. Mad sådan som vore oldeforældre lavede det.
Over 350 originale egnsretter fra hele Danmark.
For eksempel Sønderjysk grønlangkål, æbleflæsk fra Djursland, hvidkålssuppe fra Læsø, nonner fra Falster, bornholmsk sennep og meget mere.
Der er opskrifter til højtider som jul og påske. Der er hverdagsretter fra borgere, bønder og fiskere. Der er grød, suppe, flæsk, fisk, steg og bagværk.
Dette er et stykke dansk kulturhistorie krydret med mange fakta,
gode historier og sjove anekdoter.
Alle opskrifter er naturligvis tilpasset nutidens mål og mængder, og kan derfor tilberedes i et moderne køkken. Hvor mange tvebakker fik man, for eksempel, for 8 øre?
Inspirerende og fint tilrettelagt kogebog i kvadratisk format med egnsretter fra perioden, slutningen af 1800-tallet til omkring 1920. Opskrifterne er opdelt geografisk og er så vidt muligt tilpasset nutidens mål. Bogen starter i Sønderjylland og fortsætter op igennem Jylland, derefter Fyn og de sydfynske øer, Sjælland, Lolland og Falster og til sidst Bornholm. Opskrifterne afspejler en tid, hvor intet måtte gå til spilde, og hvor man måtte bruge de madvarer og den inspiration, man havde på egnen. I kystnære områder er der således mange opskrifter med fisk, og i grænseegne er der opskrifter, som kommer fra udlandet. Kål, flæsk, suppe, grød og bagværk er rigt repræsenteret i mange variationer, og mens nogle af opskrifterne stadig er kendte den dag i dag, er andre gået helt i glemmebogen. Mange af retterne har navne, som enten er dialekt eller er knyttet til hjemegnen. Bogen er illustreret med farvefotos af nogle af retterne, motiver fra frilandsmuseer og af mennesker i folkedragt. Stikordsregister over rettens navn og geografisk oprindelsessted. En sympatisk kogebog, som kan tænkes at blive brugt af ældre mennesker, der ønsker at genopfriske smagen fra deres barndom, og til diverse projekter i forbindelse med gamle dage. Bibliotekernes øvrige kogebøger med egnsretter har efterhånden nogle år på bagen, så ny inspiration kan være velkommen