To elskelige gamle provstedøtre i en lille norsk fjordby tager en berømt kvindelig køkkenchef fra Paris i huset, da hun flygter under den blodige franske opstand, Pariserkommunen, i 1870-71. I fjorten år koger hun trofast klipfisk og øllebrød, men ved et mirakel får hun én gang mulighed for at udfolde alle sine talenter: Den gamle lotteriseddel, hun havde med i sin bagage, kommer ud med den store gevinst.
Karen Blixens berømte historie om den sublime madkunstner Babette, der er kommet til Berlevåg som flygtning, er en af hendes allerbedste. Den skildrer vittigt og bevægende, hvordan Babette bruger sin store franske lotterigevinst på at lave en pragtfuld middag for de gamle fromme præstedøtre og deres nøjsomme trosfæller, der har lovet at spise, hvad de bliver udsat for uden kommentarer. Det løfte holder de, men stemningen bliver næsten himmelsk, og kun general Löwenhielm kan med undren genkende den ypperligste franske madkunst. Babette har efter et årti med norsk øllebrød omsider fået lejlighed til at udfolde sit sande talent. Udgaven er en paperback med ret stor skrift og moderne retskrivning. Desværre er forsiden domineret af et grimt stilleben af en ugle og en porcelænskål, som Karen Blixen har malet. Men historien er så god, at den bør findes i alle biblioteker. Med den anbefaling slutter den nu pensionerede bibliotekar som lektør fra 1963-2005