Lektørudtalelse

Forfatter: Pernille Poulsen

Kort om bogen

Udfra antagelsen om, at al sygdom begynder i tarmen, gør denne bog os klogere på de bakterier, der lever i vores tarme. Indeholder anvisninger og opskrifter på, hvad man selv kan gøre for at styrke tarmens bakterier og forebygge eller kurere sygdomme og ubalancer. For alle, der interesserer sig for sammenhængen mellem kost, psyke og helbred

Beskrivelse

I bogens første del får man en grundig indføring i tarmens mangfoldighed af bakterier og den rolle, de spiller for helbred, humør og trivsel. Anden del indeholder en lang række tarmvenlige opskrifter på morgenmad, frokost og aftensmad. Sidst i bogen findes madplaner, man kan følge, hvis man fx vil udelukke gluten eller mejeriprodukter fra sin kost. Sidst i bogen er der en fødevare- og symptomdagbog, så man selv kan følge og opspore eventuelle ubalancer samt et afsnit om probiotika. Forfatteren Michael Mosley, der er tv-journalist og læge, står også bag den meget populære 5:2 kuren

Vurdering

Grundig og flot gennemarbejdet bog, hvor man bliver klogere på et højaktuelt emne med stor betydning for vores sundhed

Andre bøger om samme emne

Viden om tarmbakterier og deres indflydelse på vores helbred har de seneste år fået enorm opmærksomhed. Lignende bøger er fx Tarme med charme og GAPS kogebogen, Sund mave - klart sind, Mad til glade tarme og Elsk din tarm