Lektørudtalelse
Kort om bogen
Smukke, plantebaserede retter med eksotiske ingredienser i alle regnbuens farver og anrettet med pynt af bøgeblade, hornvioler m.m. De mange tilberedningsteknikker vil måske tage pippet fra en begynder, men er du interesseret i gourmetmad, kan smagskombinationer og anretninger inspirere uanset dit niveau
Beskrivelse
Forfatter, Brian Pedersen, er Michelin-kok, og har her skrevet en kogebog, der sætter fokus på grøntsagernes rene smag, men også æstetik og håndværk. Alle opskrifter er beregnet til 4 personer og alle er portionsanrettet. Overskrifterne består af opskriftens vigtigste ingredienser, fx "tonburi, nasturtium, trøffel, vårmusseroner". Du får brug for forskelligt grej, som parisiennejern, vakuum-apparat og ismaskine, samt diverse specialingredienser som kastanjemel, wasabiblomster m.m. Alt laves fra bunden, også tofu og seitan. Udover ingrediensoversigt, fremgangsmåde og fotos, får du også anretnings anvisninger. Bogen er ikke inddelt efter typen af retter eller alfabetisk, men det er markeret, hvis der er tale om en dessert eller snack. Husk at gennemlæse opskriften for sættetid, nedkøling m.v
Vurdering
Ambitiøst værk, som vil udfordre de fleste i køkkenet. Retterne er små kunstværker, tilberedningen meget avanceret, og smagskombinationerne pirrer nysgerrigheden. Smukke fotos
Andre bøger om samme emne
Mad fra hjertet er på samme høje niveau, men uden fokus på planter. Min dessertbog har fokus på desserter