Anvendelse af eReolen i udlandet

Her finder du svar på en række spørgsmål vedrørende anvendelse af eReolen i udlandet.

Kan jeg bruge eReolen, når jeg bor i udlandet?

Nej, for at få adgang til at låne bøger på eReolen.dk skal du være oprettet som låner på et bibliotek i Danmark, som er tilmeldt eReolen. Bibliotekerne kan kun tilbyde adgang til eReolen for de borgere, som er bosat i kommunen. Derfor kan du kun bruge eReolen.dk, hvis du har folkeregisteradresse i samme kommune som det bibliotek, du oplyser i forbindelse med login på eReolen.dk. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg anvender eReolen i udlandet?

Hjemmeside: Hvis du normalt kan hente titler fra eReolen, kan du også gøre dette, når du er i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at du via dit mobilabonnement betaler en pris pr. MB, som du henter ned.

 

App: Med app’en har du mulighed for at downloade titlerne og læse/lytte til dem uden brug af internettet. Download de ønskede titler hjemmefra, da dette kræver en internetforbindelse og potentielt kan være meget dyrt i udlandet. Når titlerne er downloadet, kan du lytte til dem uden at være på internettet. Vær opmærksom på: Når du tager til udlandet med app’en, skal du ikke logge dig ud. Hvis du logger dig af app’en, er det nødvendigt at have en internetforbindelse for at logge på igen. Så hvis I er flere brugere, der benytter den samme enhed til at læse/lytte til titlerne, er det altså nødvendigt med adgang til internet for at logge på med en ny bruger. 

Hvordan kan jeg tage titler fra eReolen med på ferie?

Du kan enten låne og hente titlerne til offline-læsning hjemmefra eller gøre det, imens du er på ferie. Du skal dog være opmærksom på dataforbrug, når du er i udlandet. Det er en god idé at låne og hente den/de ønskede titler til offline-læsning hjemmefra. Så er du sikker på at have læsestof klar, og du skal ikke bekymre dig om dit dataforbrug i udlandet, hvis der eksempelvis ikke er trådløst internet (wi-fi) på feriestedet.