Til læsekredse

Herunder kan du og din læsekreds finde inspiration til nye, spændende bøger, hvor der er masser at tage fat i og diskutere. Du kan også finde gode råd til, hvordan du starter din egen læsekreds eller kommer med i en eksisterende læseklub.

Gode og udfordrende bøger til læsekredsen

Trænger din læseklub til ny inspiration? Vælger I bøger, I kender i forvejen og ender det ofte med, at I kommer til at læse noget, der ligner det, I læste i sidste måned? Måske er din læseklub (eller du selv) klar til mere udfordrende læsning? Måske er din læseklub klar til at afprøve nye genrer, temaikker og former? Så prøv en af de smalle titler fra Centralbibliotekerne, som har indkøbt spændende titler til landets biblioteker.

Kig på denne bogliste, hvor du kan se de udvalgte bøger til læseklubber. Spørg efter bøgerne på dit lokale bibliotek eller lån dem digitalt på eReolen.

 

Du kan finde de tilgængelige bøger på eReolen her. 

 

Sådan starter du en læseklub

Mangler du nogen at dele dine læseoplevelser med? Har du overvejet at starte din egen læseklub, men er usikker på, hvor du overhovedet skal begynde? Måske er du en ivrig lyttelæser, som indtil dette øjeblik troede, at det var lukket rum for lyttere? Fortvivl ikke! Her har du nogle enkle trin og tips til, hvordan du kommer i gang.

1. Hold øje med nye læseklubber

Hold øje med, hvornår der starter nye læseklubber op på dit lokale bibliotek. For det meste starter der nye læse-klubber 1-2 gange om året. Undersøg dit biblioteks hjemmeside, eller spørg din bibliotekar om mere information.

2. Kom med i en eksisterende læseklub

Indimellem søger private læseklubber flere deltagere. Skriv til dit lokale bibliotek for at høre om mulighederne. Der startes fx ofte nye DR Romanklubber på bibliotekerne i efteråret, hvor DR har udvalgt seks nye danske romaner, der skal læses.

3. Start din egen læseklub

Saml dine venner, naboer, kollegaer eller andre og start jeres egen læseklub. I kan spørge jeres bibliotek om hjælp til at låne bøger og komme i gang. Søg på bibliotek.dk og skriv "læsekredssæt" - så får du en oversigt over de titler, der kan skaffes hjem. En søgning på "læsekredssæt" giver dog både smalle og brede titler. Her har vi søgt på "læsekredssæt" i bibliotek.dk for dig.

Tips og spørgsmål

Hvor ofte vil I mødes? Hvad vil I læse? Skal man have læst hele bogen for at være med? Skal der være en ordstyrer? Husk at give plads til hinandens holdninger. Hvordan var din oplevelse af bogen? Hvad synes du om karaktererne? Hvem kunne du lide/ikke lide og hvorfor? Ændrede det sig undervejs? Hvad overraskede dig? Skete der noget uventet? Minder bogen om noget, du har læst før? Kendte du til forfatteren?

 

Find flere bogforslag til din læseklub her.