BørnehaveReolen til institutioner

BørnehaveReolen til institutioner er et nationalt tilbud til børnehaver, som benytter eReolen.

Tilbuddet skal inspirere til at bruge eReolens børnebøger og på en praksinær og brugbar måde inspirere til nye, sjove måder at arbejde med digitale bøger. I tilbuddet findes ideer til remselege, kreative aktiviteter og vejledninger til digital læsning, som kan sætte skub i snakken om bøgernes universer og karakterer.

Tilbuddet består af et katalog og 5 plancher med QR-koder med tilhørende flyers. Derudover er det muligt for såvel pædagoger som børnebibliotekarer at skrive sig op til et nyhedsbrev, så man kan modtage inspirationen direkte i sin mailboks. Produkterne skal fungere som inspiration til fem temaer, der alle spiller sammen med Den styrkede pædagogiske læreplan, og der gives bud på, hvordan man kan arbejde med specifikke bøger. Bøgerne og aktiviteterne kan bruges i børnehaverne eller på bibliotekerne eller danne udgangspunkt for et samarbejde mellem de to institutioner.

Inspirationssider

Besøg vores inspirationssider og find bøger og materialer inden for temaerne.

Jul

Efterår

Følelser

Kroppen

Sprog og bogstaver

Katalog

I kataloget kan du finde information om tilbuddet, læselister til forskellige situationer og inspiration til 5 temaer, som er relevante for børns dagligdag i børnehaven henover året. Via QR-koder inde i kataloget kan du let og fleksibelt finde inspiration og vejledning og låne bøgerne, lige når du vil.

Katalogforside

Hent kataloget her.

Temaer og plakater

Temaerne og koncepterne er udviklet på baggrund af interviews med pædagoger og sprogvejledere. De er udvalgt, så de er relevante for børn i alle aldersgrupper i børnehaven, og der lægges op til, at man som pædagog selv kan justere niveauet og fokus, alt efter om materialet skal bruges med de mindste eller største børn.

Plakater

Hent plakaterne her.

Besøg de fem inspirationssider her:

Via QR-koden på hver plakat - og som også findes i kataloget - kan du finde og låne de bøger, som er relevante inden for temaerne. Det er også her, du finder inspiration til aktiviteter, illustrationer til farvelægning, videoer om, hvordan du kan arbejde med børnene og meget mere.

Desuden findes QR-koderne og en lille indføring på folderen her.

Folder BørnehaveReolen

Nyhedsbrev

Ved at skrive dig op til nyhedsbrevet via linket her, www.ereolen.dk/boernehavereolennyhedsbrev, modtager du inspiration med BørnehaveReolens ideer og koncepter direkte i mailboksen. Nyhedsbrevet udsendes med mellemrum og kan minde dig om mulighederne for at bruge de digitale bøger sammen med børnene.

Institutionslogin

Hver kommune har mulighed for at tilbyde lokale børnehaver digital adgang til eReolens materialer. Ud over at kommunen selv kan beslutte, hvorvidt loginløsningen skal tilbydes, kan der differinteres i flere brugergrupper. Differentieringen gælder både adgangs­styring til selve ressourcen og antallet af lån. Målet er, at bibliotekernes forskellige institutionsbrugergrupper som fx børnehaver, plejehjem og BK-lånere mere fleksibelt kan tilbydes lånerkort, som kan benyttes til lån på eReolen.

Læs mere om, hvordan jeres bibliotek tilbyder den nye fleksible login-løsning her: https://ereolen.dk/institutionslogin

Projektet bag BørnehaveReolen

Tilbuddet er et resultat af projektet af samme navn, som er blevet til med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og i samarbejde med biblioteker, børnehaver, forfattere og illustratorer.

I projektet deltog følgende biblioteker:

Aalborg Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne og eReolen.

Projektforløb: Januar 2021-maj 2022.

For information om tilbuddet kan du kontakte Camilla Ringkjøbing Jensen på mail: B793@kk.dk