Tema / Årets læseoplevelser

De sidste uger af 2016 vil eReolens redaktion anbefale de bøger, der har givet dem årets bedste læseoplevelser. I denne uge er det Britt, der anbefaler:

 

En af de store læseoverraskelser for mig i 2017 har været Donna Tartt's Stillidsen.

Jeg har været i gang med at læse mig igennem Pulitzer Prize-vinderne over de seneste par år, fx Jennifer Egan: "Tæskeholdet banker på" og Anthony Doerr: "Alt det lys vi ikke ser." Jeg synes generelt, at disse bøger er rigtig gode og anbefalelsesværdige læseoplevelser.

I år fik jeg så læst "Stillidsen", og jeg var meget begejstret. Det er en bog, der fortæller om en dreng og en dramatisk begivenhed, der kommer til at definere den retning, hans liv tager. Under en eksplosion i New York mister drengen Theo sin mor, men tager et enestående kunstmaleri med sig fra det museum, hvor han og moderen befinder sig under eksplosionen. Tabet af moderen og det stjålne maleri kommer til at sætte rammen for en rejse, hvor Theo's liv støt og roligt bevæger sig nedad i en negativ spiral.

Det er en bog, der indeholder tunge eksistentielle temaer som determination og fri vilje, men på trods af det filosofiske lag i romanen, bliver man alligevel følelsesmæssigt revet med af historien og sidder og hepper på, at Theo til sidst vågner op og handler!

Bogen findes på eReolen som både e-bog og lydbog.