Tema / Baseret på en sand historie

Forfatteren har brug for hjælp. Oven på succesen med en selvbiografisk bestseller er hun udkørt og ramt af skriveblokade. I denne tilstand møder hun den mystiske kvinde L, som hurtigt indtager en eksklusiv plads i hendes liv og hverdag. Men hvem er L, og har hun udelukkende gode intentioner på forfatterens vegne?

Delphine de Vigan fik sit store gennembrud med den selvbiografiske "Alt må vige for natten", som udkom på dansk i 2013. Vigans mor begik selvmord i 2008, og i romanen forsøgte hun gennem interviews og erindringer at begribe morens liv og død. Efter denne meget personlige familiekrønike kom det derfor som en overraskelse for de fleste, da Vigan sidste år udkom med "Baseret på en sand historie", som er en nervepirrende psykologisk thriller - med litterære ambitioner. Bogen er et vellykket studie i paranoia og følelsesmæssig afhængighed, og samtidig leverer den et væsentligt bidrag til debatten om selvbiografisk fiktion.

Her finder du "Baseret på en sand historie" i selskab med en række andre gode lydbøger, der eksemplificerer og udfordrer den selvbiografiske genre.