Tema / Bøger om venner

Det er dejligt og betydningsfuldt for børn at have gode venner. Venskaber giver gode relationer og har betydning for børn både hjemme og i børnehaven. Mange børn kan lide at læse bøger om venner, fordi de kan genkende temaerne fra deres hverdag. På denne side er der ideer til bøger, der handler om at være venner.

Temaerne behandler de forskellige facetter ved venskaber. Det vil sige, at der er bøger, der handler om at være gode venner og at være forskellige. Andre handler om, hvordan man kan hjælpe hinanden, eller hvordan gode venner kan lære hinanden noget nyt.

Bøgerne kredser om venskaber og om de glæder, man har sammen med sine venner. Det er sjovere at lave noget sammen med andre, og tiden går bedre, når man er sammen med sine venner. Af og til kommer man i nye situationer, og i starten kan man føle sig alene, men det er også i de nye situationer, at der er mulighed for at møde en, der kan blive en ny ven. At have venner og at læse om, hvordan det føles at savne dem, er også et tema, som det kan være spændende og lærerigt at læse om. Vinklerne varierer, men er alle relevante og spændende for et børnehavebarn.

God fornøjelse med vennebøgerne til de små.

/Karin Hedemand, bibliotekar, Viborg Bibliotekerne