Tema / Bøger til bageentusiaster

Emmer, spelt, enkornsmel, ølandshvede og urhvede. Der er intet som duften af nybagt brød. Dejfadet er genfundet som mange danskeres nye hobbyrum, og kurser om det ambitiøse brød, surdejen og avancerede ælteteknikker er populære som aldrig før. Om du er urhvedemand, speltkvinde eller bare elsker boller, er der helt sikkert et brød for dig blandt eReolens brødbøger.

For mig er der noget vældig afstressende og tilfredsstillende ved at slå en bolledej op. For enden er jo (som regel) god. Det lækre, lune brød med smeltet smør og en sej, knasende skorpe. Bagning har altid været et hit hjemme hos mig – selvom de små, hårde kanonkugler, der var det ynkelige resultat af mine første bageforsøg, da jeg lige var flyttet hjemmefra, var en blandet fornøjelse at gumle sig igennem.

Men jeg er langt fra en ensom æltende. I dag er der stor prestige i det rustikke, luftige, langtidshævede brød æltet sammen af urgamle kornsorter og kærligt vedligeholdte surdeje. Ny nordisk, forhøjet fokus på sundhed og en fornyet sans for råvarer af høj kvalitet er – sammen de mange plusser på familiekontoen, man sikkert høster rundt om spisebordet – mange gode grunde til, at det saftige fuldkornsbrød med store huller er blevet danskernes nye hobby. Og at det hvide brød er sendt i skammekrogen. Her er en liste med bagebøger, så du også kan komme i gang.

/Dagmar