Tema / Danske horrorbøger

"En gammel genre er blevet moderne i Danmark. Gyseren er hip som aldrig før, og det skyldes især, at horror bliver mere og mere mainstream i disse år", siger ph.d. og gyserekspert ved Aarhus Universitet, Mathias Clasen i en artikel i Herning Folkeblad. Han ser også teknologien som en vigtig rettesnor for gysets stigende popularitet: ”Det er ganske enkelt blevet lettere at udgive bøger på grund af den digitale trykketeknologi, og derfor kaster mange sig også ud i mere risikable projekter”, siger han og understreger ”at tidsånden er den mest afgørende faktor for horror og gys. At genren er blevet langt mere mainstream, har særligt noget med vores ændrede tv-vaner at gøre. I dag ser flere og flere film og tv-serier via HBO Nordic og Netflix, og her ligger der masser af horror-sager".
Netop det nye fokus på de danske horrorbøger har været stærkt medvirkende til, at det kolde gys er blevet hot i Danmark”. Det udtaler forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen i samme artikel i Herning Folkeblad. Anne-Marie Vedsø Olesen har skrevet "Glasborgen" - en af de mest roste danske horrorromaner i den senere tid. Hun siger endvidere: ”For mig at se er gyserne moderne eventyrfortællinger. Ligesom hos Brødrene Grimm og H.C. Andersen udforsker de, hvad det er for nogle farer, der ligger i at være menneske".
Den pointe bakker gyserekspert Mathias Clasen op om: ”Dansk horror giver os en flirt med rædslerne i en sikker kontekst. Vi ser det mere dystre i øjnene, men holder os stadig på afstand. Spørger man en gennemsnitlig dansker, hvornår han sidst har været rigtig bange, så vil han formentlig pege på en gyserfilm eller en bog. Gyseren rammer noget i velfærdsmennesket". (Herning Folkeblad)

På eReolen kan du lytte til Anne-Marie Vedsø Olesens bog "Glasborgen". Du kan også downloade andre danske horrorforfatteres bøger.