Tema / eReolens sommeranbefalinger

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi på eReolen elsker bøger. Og vi læser - og lytter rigtig meget. Ikke mindst om sommeren, når vi har fri og skal forkæle os selv!

Her er det, vi har glædet os til at læse i sommerferien!

Rikke: Jeg genlæser Marlene sølvstens "Ravnenes Hvisken", mens regnen siler, og jeg venter på, at solen skal titte frem igen. Det her er Young Adult-fantasy, når det er allerbedst, og det er ikke så sært, at romanen blev nomineret til læsernes bogpris - mørkt og med et krimiplot, der er så spændende, at jeg nærmest bed negle under hele bogen. Det hele er centreret omkring den nordiske mytologi og foregår forfriskende i Nordjylland, og det fungerer vildt godt. Og det bedste er næsten, at den er skrevet med en god portion humor.

Michala: Denne sommer skulle jeg på bilferie gennem Europa med min kæreste. Derfor skulle vi helt sikkert have nogle lydbøger med til at fordrive de lange strækninger med. Vi har slugt samtlige afsnit af tv-serien ”The Handmaid’s Tale”, og jeg har efterfølgende læst bogen bag, skrevet af Margaret Atwood. Jeg er vild med hendes dystopiske fortællinger, og derfor fortsatte vi i hendes univers med lydbøgerne ”Oryx & Crake” og ”Syndflodens år”.

Britt: I år kørte hele familien til Vence i Sydfrankrig. Ud over at vi nød det flotte sceneri uden for vinduet blev der også plads til at læse Colson Whiteheads Pulitzer-prisvindende roman ”The Underground Train”. Den handler om slavetiden i USA og er udråbt til at være en fornyelse af den historiske roman. Bogen kan lånes på eReolen Global. Jeg har læst en del Pulitzer-prisvindende bøger over de sidste par år, og jeg synes altid, at de har et ekstra litterært gear.

Anne: For mig har sommerferie altid været synonymt med krimilæsning. I denne ferie kaster jeg mig over Michael Katz Krefelds "Dybet" som lydbog, hvor man endnu en gang følger eks-politimanden Ravn i hans opklaring af uhyggelige og komplekse forbrydelser. De første tre bøger i serien slugte jeg råt, så jeg havde glædet mig til at høre, hvilke mysterier og personager Ravn stod over for denne gang.

Heidi: Jeg har glædet mig rigtig meget til at skulle læse Paul Austers nye bog, "4 3 2 1" i min ferie. Austers særlige evne til at komponere legende labyrintiske fortællinger a la Jorge Luis Borges giver altid en fantastisk og udfordrende læseoplevelse. "4 3 2 1" er fortællingen om Archibald Isaac Ferguson, hvis liv i bogen bliver fortalt i fire forskellige udspilninger. I den ene bliver hans forældre skilt, i den anden dør en af dem osv. Jeg kan rigtig godt lide at læse bøger på engelsk, så jeg finder den på eReolens engelske site eReolen Global.

Dagmar: Jeg vil læse Mich Vraas "Haabet", som længe har stået på min to read-liste. Jeg forbereder mig på, at det ikke kun bliver fornøjelseslæsning, for jeg tror, det er barske historier, der viser sig, når nogle af danmarkshistoriens mørkeste kapitler skildres gennem øjnene på såvel slavekaptajner, slaven og skibslægen i tiårene omkring slavehandelens afvikling. Det bliver garanteret hårdt og chokorende, men jeg tror på, at jeg har meget at lære omkring Danmarks fortid på De Vestindiske øer, og romanformen kan give et helt særligt og komplekst indblik i forholdene, som er svær at finde andre steder.