Tema / Fantasy er også for de mindste

Fantasy er fantastisk, så der er ingen undskyldning for ikke tidligt at inddrage de mindste i den magiske verden. Der er skrevet flere fine billedbøger helt ned til fire år, der på en hyggelig og ganske ufarlig måde fører de mindste ind i forskellige fantasyuniverser. 

Peter Gotthardt har skrevet billedbøgerne Eventyr fra Elverlandet fyldt med elvere, troldmænd og drager.  Hovedpersonen er den unge ridder Agern, der kommer ud på farlige eventyr sammen med sin kæreste, Hyben. Serien er egnet fra 5 år.

Jan Kjærs serie om Nomerne er sjove bøger med mange skønne og farverige illustrationer. Nomerne er et lille skovfolk, som er vilde og frække, men de har hjerte og mod som de største kæmper. Serien er egnet fra 4 år.

Josefine Ottesen har skrevet et hav af skønne fantasyserier. Til de yngste er der hele tre serier: 
Grønnesø-serien møder vi den lille trunte Pil, som må ud på en farefuld tur for at få en fredssten tilbage. 
Hullerikkerne fra syvstammetræet handler om Hullerikkerne Birk og Ask fra Syvstammetræet, der har taget lille Ella med op i toppen af træet, hvor hun bliver bortført af en krage, så de må på en farlig rejse for at redde hende. 
Serien om Roselil og hendes venner er guf for alle fe-elskere. Roselil er en fe, som sover i en rose om natten og leger med sommerfuglen Silke om dagen. Men prinsesse Guldhår på det forheksede slot har brug for Roselils hjælp. 
Alle Josefine Ottesens serier er egnet fra 5 år.

God fornøjelse med fantastisk læsning sammen med de mindste!

/Rikke, Gladsaxe Bibliotekerne

Jan Kjær (f. 1971): Den magiske nom
Billedbog. Menza keder sig og driller de andre Nomer, men så giver troldmanden ham en vidunderlig gave, fantasien
Serie: 
Roselil er en fe, som sover i en rose om natten og leger med sommerfuglen Silke om dagen. Men prinsesse Guldhår på det forheksede slot har brug for Roselils hjælp -
Josefine Ottesen: Heltemod og kragelort
Hullerikkerne Birk og Ask fra Syvstammetræet har taget lille Ella med op i toppen af træet, hvor hun bliver bortført af en krage, så de må på en farlig rejse for at redde hende.
Peter Gotthardt, Peter Snejbjerg: Troldkvinden Sorte Ravn
Billedbog. Den unge ridder, Agern, deltager i en ridderturnering, da en tyvagtig ravn flyver væk med kongens krone. Agern tager straks af sted med kæresten Hyben. Hun er listig og hun kender til de sorte troldoms kræfter, som troldkvinden, der kalder sig "Sorte Ravn", besidder
Josefine Ottesen: Den stjålne sten
Troldmanden Exu bortfører fredsstenen fra lilleputsamfundet ved Grønnesøen. Derfor hersker ufred mellem trunter, gnomer, stjernesamlere og træspringere. Den lille trunte Pil må ud på en farefuld tur for at få stenen tilbage. Men kan hun klare den umulige opgave?
Serie: 
Grønnesø : 1 ;