Tema / FEM FIKTIVE FERIEDESTINATIONER

1. Den første fantastiske feriedestination viser litteraturens evne til at skabe fantastiske verdner, som opsluger både børn, unge og gamle: ”Den uendelige historie” af Michael Ende handler om en 11-årig tyk dreng, der næsten kun kender til nederlag. En dag stjæler han en bog, som åbner en dør ind til landet Fantásien. Han bliver så opslugt af eventyret, at han træder ind i bogens rige, og det ændrer hans liv for altid.

2. Er du til den mere mørke del af fantasiens afkroge, så stå på et tragisk tog mod ”Dystopia” af Dennis Jürgensen. I fortællingen følger vi drengen Karano og pigen Cirena, som bliver sendt til landet Dystopia. Karano og Cirena kan ikke udstå hinanden, men nu må de arbejde sammen for at bekæmpe den ondskab, som hersker her.

3. Du kan også vælge at gå ombord på skibet Hispaniola, som har kurs mod ”Skatteøen” af R. L. Stevenson. Drengen Jim Hawkins kommer i besiddelse af en gammel sørøverkaptajns skattekort og stikker til søs for at finde skatten. Med på skibet er en etbenet kok, som viser sig at være den luskede Lange John Silver. Hvem skal man stole på, når man er omgivet af pirater og hvem får skatten?

4. Hvis du tør flyve, så kan serien ”Skyworld” af Christian Guldager anbefales. Stig på flyet med den 13-årige Sirius, der arbejder som levende lokkemad om bord på det flyvende fiskerskib Den Slatne Makrel. En dag møder han himmelpiraterne og så bliver alting anderledes.

5. Skal du på den helt store tur, så følg efter den travle kanin og hop ned i hullet til en af de mest ultimative fiktive feriedestinationer, litteraturen har at byde på. I ”Alice i Eventyrland” og ”Gennem Spejlet: og hvad Alice fandt der” af Lewis Carol er virkeligheden vendt helt på hovedet. Landet er beboet af de særeste væsner, som følger deres helt egne uforståelige regler.  

Så sæt dig godt til rette, tryk play og så tager vi afsted!

/ Rikke, eReolen