Tema / Fra rejseskribent til fantasyforfatter

Oktober måned byder på store oplevelser for fantasyfans herhjemme.  21. og 22. oktober kan du nemlig opleve både danske og internationale fantasyforfattere på årets Herlufsholm fantasy bogmesse. Bogmessen har i år den australske forfatter C.C. Hunter på programmet. Hun står bl.a. bag den succesfulde serie Shadow Falls, som du kan læse her på eReolen. Som optakt til årets fantasymesse har vi spurgt hende, hvor hun finder inspiration til sine fantasifulde universer og hvordan man bliver forfatter, når man selv har kæmpet med læsningen hele sin barndom og ungdom.


Hvor finder du inspiration til dine universer, karakterer og historier?
C.C. Hunter: ”Du har sikkert hørt udtrykket ”Life is crazier than faction.” Jeg får faktisk al min inspiration fra livet. Før jeg begyndte at skrive fiktion, skrev jeg rejseartikler. Det betød at jeg rejste en del, og på en af min erejser endte jeg i Glen Rose i Texas. Her var en nationalpark, Dinosaur State Park, hvor de havde fodaftryk af dinosaurer. Ved siden af lå en dyrepark med elefanter, løver og ulve. Vi overnattede i dyreparken og det var så uhyggeligt at ligge og lytte til dyrenes lyde om natten. Jeg vidste med det samme, at jeg ville bruge den fornemmelse af uhygge i en historie en gang. Og da jeg begyndte på Shadow Falls, passede den oplevelse og stemning bare perfekt.”

Hvorfor skriver du fantasy?
C.C. Hunter: ”Faktisk er den første bog i Shadow Falls serien, Født ved midnat, min første fantasyroman. Jeg kom hurtigt til at holde af de muligheder, der åbnede sig, når jeg skrev i den her genre. Her kan alt ske. Naturligvis skal der stadig være en eller anden form for troværdighed i det, jeg skriver, for at mine læsere følger med i mine universer, men der er virkelig meget frihed i fantasy. Men som, Christie Craig skriver jeg stadig en del realistiske romaner, og det holder jeg også af.”

Tror du, at fantasy læsere er forskellige fra andre læsere?
C.C. Hunter: ”Både ja og nej. Jeg tror at læsere, som nyder fantasy bøger ikke bare læser dem for karaktererne, plottet eller bogen, men de længes efter det magiske, som ligger i forfatterens fortælling. Deres fantasi er på en eller anden måde mere sulten end andres. Men derudover søger fantasy læsere præcis det samme som andre læsere, nemlig en historie, som fanger dem, en hovedperson de kan holde med og hepper på og et plot, som er så godt skruet sammen, at de ikke kan slippe bogen, før de er færdige med den. Selvom mine historier ikke som sådan handler om almindelige mennesker, så er omdrejningspunktet for historierne altid menneskelige forhold og problematikker fra den verden vi kender.”

Hvordan er det lykkedes dig at udvikle sådan en stor kærlighed til bøger og det skrevne ord, når du faktisk er ordblind, og har store udfordringer med at læse?
C.C. Hunter: ”Jeg siger altid, at jeg mere er en slags historiefortæller, end en forfatter. For, på grund af min ordblindhed, var jeg i min barndom tilbøjelig til at opdigte mine egne historier og forsvinde helt ind i dem, fordi jeg ikke kunne læse mig til dem i bøgerne. Det var historier om en sød dreng, om at løbe hjemmefra, om farlige eventyr og lede fjender, og de ville strække sig over måneder i mit hoved. Det faldt mig aldrig ind, at jeg gik og komponerede store komplicerede historier og plotlines inde i mit hoved. Jeg begyndte først at læse og sætte pris på andres historier, da jeg var 23 år. Og da jeg så besluttede, at jeg ville se mine egne historier på tryk, måtte jeg lære at skrive. Det tog mig 10 års skrivetræning at få lavet og udgivet min første bog.” 

Hvilken slags bøger læser du selv?
C.C. Hunter: ”Jeg læser alt muligt. Jeg er f.eks. lige blevet færdig med Young Adult romanen ”How To Be Brave” af E. Katherine Kottaras, og er nu i gang med ”The Someday Jar” af Allison Morgan. Den næste titel på min liste er ”The Star-Touched Queen” af Roshani Chokshi.”


Har du lyst til meget mere C.C. Hunter, så kik forbi Herlufsholm fantasy bogmesse og oplev hende live. Se programmet til bogmessen her. Eller find en af hendes fantasytitler her på eReolen.