Tema / Glimt fra Herlufsholm Fantasybogmesse

 

Fantastisk fantasylitteratur bliver kun bedre, når det samles i smukke omgivelser! En gang om året er jeg så heldig at deltage i Herlufsholm Fantasybogmesse sammen med en busfuld af entusiastiske børn og forældre, der også elsker fantasy.

 

I efterårsferien, hvor eleverne holder fri, bliver Herlufsholm Kostskole åbnet for offentligheden i forbindelse med festivalen. Det er helt oplagt, at stedet bliver brugt til en fantasyfestival, og de store bygninger behøver absolut ikke ekstra pynt for, at vi gæster kommer i den rette stemning. Det kan ikke undgås, at man kommer til at tænke en lille smule på den magiske kostskole Hogwarts fra Harry Potter!

 

Og så er der jo også et hav af spændende fantasy-forfattere, som man kan høre fortælle om deres forfatterskaber og fantastiske universer på scenen.

I år var højdepunktet for mig at høre Anne-Marie Vedsø Olesen fortælle om romanen Lucie. Hun blev interviewet af Magnus Heunicke, der udover at være politiker også er stor fantasyelsker, og hans entusiasme må man sige skinnede igennem.

Der var selvfølgelig også masser af andre forfattere på messen. Nogle af dem jeg ellers hørte var Eva Egeskjold, Siri Petterson og Bobbie Peers, der fortale om deres bøger og forfatterskab.

 

Jeg glæder mig allerede til næste år!  

/ Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne