Tema / Gys og spænding til krimielskere

Krimi, gys og spænding står på programmet når Nordeuropas største krimifestival løber af stablen i weekenden d. 1. og 2. april. Med det tidligere statsfængsel som kulisse åbner krimimessen 2017 op til et par dage i krimiens tegn med masser af bloddryppende oplevelser og gysende god inspiration på programmet.

Leif Davidsen holder i år åbningstalen og skyder krimimessen i gang, mens Fangekoret fra Vridsløselille har det sidste ord og lukker messen med en koncert i fængselskirken. Temaet for årets krimimesse er én af de syv dødssynder, nemlig ”grådighed”. Et tema, som er oppe at vende i tiden, og som kommer til udtryk i flere forskellige sammenhænge i både politik og kultur, men også i krimigenren. Temaet vil derfor også forbinde flere af de omkring 200 programpunkter på krimimessen i år.

En god måde at varme op på er ved at læse og lytte til en hel masse krimier af forfattere, der gæster krimimessen. Og dét har du har mulighed for her på eReolen. Kast dig f.eks. trygt ud i Lars Kjædegaards stilsikre krimiserie med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling i hovedrollerne. På Krimimessen modtager Kjædegaard Det Danske Kriminalakademis pris for bedste danske krimi i 2016.

Eller hvad med et møde med de ”Dansende røde bjørne” i Dennis Jürgensens intense og makabre univers i serien om Roland Triel? Andre bud på gode messeaktuelle krimiforfattere kunne være navne som Jan Thiele, Jakob Melander, Carin Gerhardsen, Inger Wolf, Gunnar Staalesen, Stefan Ahnhem, Tess GerritsenSteen Langstrup eller islandske Yrsa Sigurdadottir. Sidstnævnte vil på messen få overrakt kriminalakademiets pris for bedste krimi 2016.

Årets krimimesse byder også på et væld af oplevelser for børn og unge. Ud over skrive- og tegneworkshops, filmværksted og interaktiv forbryderjagt vil du også kunne møde en række forfattere på og bag scenerne. Forfattere, som du også kan finde her på eReolen. Hvad med at lade mystikken snige sig under huden på dig i Line Kyed Knudsens ”Heksens forbandelse”, som forfatteren vil tale om på messen. Eller læs om eller lyt til, hvordan det går en dreng i kampen om at befri sin far, som er blevet fængslet for en forbrydelse, han ikke har begået. Det kan du opleve i ”Spiloppo” af Oliver Zahle og Kristian Mørk, som du også kan møde på krimimessen sammen med forfattere som Christian Reslow, Nicole Boyle Rødtnes, Lene Kaaberbøl, Henrik Einspor og mange flere.

Varm op på eRreolen med masser af messeaktuelle forfattere, inden du i weekenden d. 1. og 2. april går rundt i fængslet i Horsens og indsnuser duften af bøger, bliver inspireret, overrasket og underholdt af de mange forfattere, foredragsholdere og forlag. Her har jeg vedhæftet en række ebøger, men mange af forfatternes bøger kan også findes som lydbøger på eReolen. 

God fornøjelse!

/Thomas Behrmann, formidler, cand.mag., Horsens Krimimesse