Tema / Hekse og troldmænd - også for voksne

Som ung børnebibliotekar sidst i 70'erne og først i 80'erne læste jeg rigtig mange fantasybøger for børn/unge, bl.a. Ursula le Guins Troldmanden fra Jordhavet, Lloyd Alexanders bøger om grisepasseren Taran og Susan Coopers bøger om Will og Det gyldne bæger (The Dark is Rising).

Efter en længere pause fik jeg igen smag for det overnaturlige, og her på det seneste har jeg læst flere gode fantasybøger på eReolen. Trudi Canavan har skrevet flere serier, hvoraf jeg har læst og varmt kan anbefale serierne om Tessia og Sonea, bl.a. ”De sorte troldmænd”. Deborah Harkness har skrevet en fremragende trilogi, som bestemt ikke er for børn. Der er hekse og vampyrer og rejser tilbage i tiden. I de kapitler mærker man tydeligt forfatterens store kendskab til 1500-tallets England, så man får indtryk af både klædedragt, lugt og livet blandt høj og lav.

Den sidste serie, jeg vil fremhæve ligger på eReolen Global: Terry Pratchetts serie om den unge heks Tiffany Aching fra Discworld er i en kategori helt for sig selv - både vemodig og morsom. Find serien HER.

Jeg håber, du synes lige så godt som bøgerne, som jeg gør.

/Hanne Ougaard. Bibliotekar i Kultur Østerbro; Københavns Biblioteker.