Tema / Historier for de allermindste

Min søn på 3 kom hjem fra børnehave og gik grinende rundt og sagde “indlæst af Lars Thiesgaard". Så spidsede jeg selvfølgelig ører, for hvor vidste han fra, hvordan en lydbog starter?  Det viser sig, at de til hviletime i børnehaven hører lydbånd, og alle ungerne synes, det lød helt vild sjovt, det der med "indlæst af".

Jeg måtte selvfølgelig straks kaste mig over at finde ud af, hvad Lars Thiesgaard står bag, og det viser sig, at han har indlæst intet mindre end 57 titler her på eReolen! Blandt andet de dejlige historier om Rasmus Klump.

Det varmer mit hjerte, at de små bliver “udsat” for lydbøger også i institutionen, for jeg har selv lyttet og lyttet gennem min barndom, og den dag idag elsker jeg virkelig lydbånd. Det er også vigtigt at få litteratur i ørerne, for det giver en anden oplevelse, end når man sidder med en bog. 

Så her kommer forslag til historier for de allermindste.

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller godnathistorier
Af Sigurd Barrett (2013)
Godnathistorier med Bjørnen Bjørn, Spidsnæserne og De grønne Pilfingre. Tag med på eventyr med alle de kendte figurer
Bent Solhof: Prop & Berta
Af Bent Solhof (2013)
De falske tyttebøvser: Prop og Berta tager på skovtur. Da Prop slår sit ben, løber Berta hjem efter førstehjælpskassen. Alene i skoven opdager Prop heksen med et bur fyldt med tyttebøvser

Fastelavnsfesten: Borgmesteren beder Prop og Berta hjælpe med at finde den bedste fastelavnsdragt. Han er begejstret for en, der er klædt ud som heks, men Berta synes dragten er lidt for god og så lugter hun fælt af heks
Dines Skafte Jespersen: Troldepus i Zoo
Troldebarnet Troldepus laver mange narrestreger
Serie: 
Sven Nordqvist: Peddersen og Findus
Af Sven Nordqvist (2013)
Ti historier om den gamle mand Peddersen, hans finurlige kat Findus og deres mange oplevelser sammen
Anders Morgenthaler: Ting på hovedet
Mød egernet John, hundene Anker og Jørgensen, strudsen Torsten og flodhesten Michelle Elba. Hør om strudsesnottere, dryptisning og fiskekæber!