Tema / Klassikere på alle måder

Der kommer massevis af nye bøger hver eneste måned, men derfor behøver man jo ikke glemme de gode, gamle klassikere. Her er en håndfuld, som du kan læse på både dansk, engelsk og i en forkortet udgave. Disse bearbejdede klassikere egner sig godt til at læse op for børn, som på den måde får et kendskab til de gamle fortællinger - uden at falde i søvn undervejs.

 

Den sidste mohikaner / The last of the Mohicans udkom første gang i 1825, og var med til at gøre James Fenimore Cooper til en af USA’s første verdensberømte forfattere. Bogen er af nogle blevet kritiseret for sin længde og sit formelle sprog. Er den originale udgave lidt for lang for dig, kan den også lånes i en forkortet udgave HER. Vil du læse den på engelsk? Find den HER.

Skatteøen / Treasure Island, som handler om drengen Jim, der kommer på en spændende skattejagt, har vi både som forkortet udgave, i original længde, og sågar også som lydbog. Og så kan du selvfølgelig finde den på eReolen Global.

Brødrene Grims eventyr / Grimm's Fairy Tales er de fleste vokset op med. Brødrene Grimm er egentlig filologer og folkemindesamlere. De blev almindeligt kendt, da de begyndte at udgive deres fantastiske eventyr. De kan læses samlet på dansk her på eReolen og på engelsk på eReolen Global. Skal eventyrene bruges til højtlæsning, kan man kan vælge at nøjes med et af eventyrene - fx Rødhætte og ulven eller Hans og Grete.

Alice i eventyrland / Alice's Adventures in Wonderland er et godt eksempel på en cross-over bog, som egner sig til læsere i alle aldre. Vi har den på eReolen som både e-bog og lydbog. På eReolen Global ligger den også på engelsk i flere versioner - både en original og en letlæst

Robinson Crusoe af Daniel Defoe er også en af de helt gamle. Den blev udgivet første gang i 1719, men bliver stadig læst af både voksne læsere (i sin originale form) og unge læsere (i en forkortet form). Den ligger naturligvis også på eReolen Global.

De engelske bøger finder du på eReolenGlobal.dk. Her ligger også mange andre gode klassikere - fx The Wind in the Willows, Frankenstein, Gulliver's Travels, The Phantom of the Opera, The Wonderful Wizard of Oz, Paradise Lost, Black Beauty og Adventures of Huckleberry Finn.