Tema / Livet på kanten

Bøger, der gør mig klogere og samtidig beskriver følsomme emner på en usentimental måde, kan virkelig imponere mig. Derfor læser jeg mange bøger om fattigdom og social ulighed.

Jeg har en svaghed for bøger, hvor temaer som dårlig barndom, fattigdom og social deroutte er det, der skaber rammen for fortællingen. Noget af det, som gør indtryk på mig, er de billeder, jeg får, af den mangfoldighed, der er blandt de liv, vi lever. Hvor imponerende mennesker er til at skabe små oaser i det triste og herved finde det åndehul, der skal til for et overleve.

Jeg ved, at det er håbløst romantisk at tro på, at selv den skæveste barndom kan ende med at blive et godt fundament for et godt liv. Og jeg ved, at min fascination af beskrivelser, eksistenser og skæbner, der ligger langt fra det liv, jeg selv lever, er på kanten af det uetiske.

Men når jeg ser bort fra det håbløst romantiske billede af fattigdom, synes jeg også, at det er med til at sætte problemer i mit eget liv i et andet perspektiv, og at det giver mig et billede af en virkelighed, hvor der er brug for omsorg og respekt.

Har du det ligesom mig? Så er dette udvalg af lydbøger noget for dig! 

God læselyst

/Karin Hedemand, Viborg Bibliotekerne