Tema / Livsglæde og livsmod

Nogle mennesker taber gnisten, når det er mørkt og koldt en stor del af dagen. Men siden solhverv i december er dagene stille og roligt blevet længere og længere, så chancen for at få sol på næsen og  lys i øjnene er øget.

Hver gang mit 11-årige barnebarn hører TV-værterne sige: ”Der er risiko for sne”, vrisser hun: ”Det hedder ikke risiko, men chance!” Desværre har vi ikke haft meget sne i denne vinter; men måske er du så heldig, at du skal på vinterferie, hvor der er sol – eller endnu bedre: sol og sne, så lyset bliver reflekteret! I min familie glæder vi os i hvert fald voldsomt til uge 8, hvor vi skal til Sjusjøen i Norge med børn, børnebørn og langrendsski.

Frisk luft, lys og bevægelse kan løfte humøret mange grader, men også bøger kan øge livsglæden og livsmodet. Jeg har derfor valgt en samling bøger, der alle beskæftiger sig med livsglæde, enten ved at give gode råd om, hvordan man kan fremme et lysere syn på tilværelsen – eller ved at berette om mennesker, der øser af deres glæde ved at være til.

God fornøjelse – Jeg håber, bøgerne kan give gode og positive tanker.

/Hanne Ougaard, bibliotekar i Kultur Østerbro, Øbro Jagtvej Bibliotek