Tema / Mystiske historier

"I'll see you in 25 years". Sådan lød Laura Palmers forvrængede stemme i det røde værelse i slutningen af Twin Peaks tilbage i 90'erne. Og ganske rigtigt. Nu - dog en smule mere end 25 år senere - udspiller der sig igen mystiske, melankolsk langsomme og uhyggelige scenarier på tv-skærme verden over.

Det er ingen hemmelighed, at jeg - siden jeg maraton-slugte alle de tidligere afsnit i løbet af én weekend i mine teenageår - har haft special agent Dale Cooper som min egentlige drømmemand. Men det var ikke kun Cooper, jeg faldt for. Det absurde univers og følelsen af at finde mening i det meningsfølelse var også helt vildt øjenåbnende.

Og netop dét er åbenbart sundt! Forskning har nemlig vist, at man gennem ulogiske, usammenhængende og absurde bøger eller film påvirker hjernen, så den åbner sig over for nye mønstre og forståelser. Det er ganske enkelt sundt at få vendt sin verden på hovedet en gang imellem. Det kan du læse i undersøgelsen her.

Hvis du ligesom jeg elsker absurde og mystiske universer, har jeg her fundet ebøger med netop sådan nogle.

eReolen Global kan du vride hjernen til Kafkas "The trial", Ransom Riggs "Miss Peregrine's Home for Peculiar CHildren" eller finde Neil Gaimans prisvindende "American Gods", hvor en enkemand rejser gennem et Amerika, hvor intet er, som det ser ud til.

Du kan også finde både Hardboiled Wonderland, Skumringstimen, Natstorm og Johan Theorins bøger som lydbøger på eReolen. Lyt endelig også til Stephen Kings "Efter solnedgang", nu du er i gang!

Rigtig god fornøjelse!

/Dagmar, redaktør på eReolen