Tema / Fantasyfortællinger tilsat en sjat mytologi

Der kan opstå magi, når actionfyldte fortællinger med forankring i virkeligheden bliver krydret med gamle myter. 

 

Mit første forfatterforedrag for herrens mange år siden var i 8. klasse, hvor skolen havde besøg af Lars Henrik Olsen, der fortale om Erik Menneskesøn, der handler om Erik, som kommer på eventyr i den nordiske mytologi. Det var en kæmpe oplevelse at møde en rigtig forfatter, og den blev straks en af mine yndlingsbøger.

Senere har jeg været så heldig at høre Malene Sølvsten fortælle om sine absolut fantastiske bøger Ravnenes hvisken i forbindelse med Esbjerg Fantasyfestival. Bøgerne blandet på fornemste vis den nordiske mytologi med den virkelige verden.

 

Lyntyve, halvguder og mennesker med haler

Men disse bøger er ikke de eneste, der hiver fat i de gamle myter, og jeg elsker personligt en spændende historie forankret i den virkelige verden, hvor der er iblandet en god sjat mytologi! Lyt f.eks til Bent Hallers genfortolkning af Jason og det gyldne skind, eller kast dig over Siri Pettersons storslåede Odinsbarn-serie. Rick Riodan har i serierne Percy Jackson & Olymperne og Olympens helte taget fat i den græske mytologi i nogle spændende og actionfyldte bøger, der handler om drengen Percy, som finder ud af, at han er halvgud. 

Hvis du er hårdkogt fantasy-fan har du givetvis allerede læst disse, men mon ikke du kan finde noget på listen herunder, som du endnu ikke har opdaget. 

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne