Tema / Sommerens tema: Ud i det ukendte

Sommerens tema på eReolen er udlandet, verdenslitteratur og det fremmede. I løbet af de næste måneder vil du derfor finde massevis af nyheder, inspiration, lister og lignende med forfattere, fortællinger og læsetips, der tager dig med rundt i alle verdenshjørner og fremmede horisonter - både de mentale og konkrete. Vi er allerede tyvstartet med en liste over bøger med verdenslitteratur, som læses over hele verden. Den kan du kan finde her.

Temaet vil bl.a. også handle om at rejse ud og møde verden med åbne øjne. Med de nye erfaringer får man måske et nyt blik på det, man kender, og som man er rejst væk fra. For faktisk behøver man ikke at købe dyre flybilletter eller rejsepakker for at få sin verden vendt på hovedet. Det kan du også hjemme fra sofaen!

Litteratur giver en helt særlig adgang til andre menneskers oplevelse af verden. Når man læser, åbnes der helt nye virkeligheder, og man får adgang til fremmede menneskers bevidsthed. Man sætter sin egen forståelse af verden i spil, og det rykker ved ens verdensopfattelse.

For mig giver det et helt fantastisk kick at kunne rejse i tid og sted og pludselig befinde sig i en helt anden verdensdel, med en helt anden kultur, helt andre problemer, og helt andre bevæggrunde. Og faktisk er det jo i sig selv helt vildt fantastisk, at vi gennem ord kan fantasere os væk med imaginære billeder og universer for det indre blik.

I trygge rammer hjemme i yndlingslæsestolen kan vi lære rigtig meget om verden - og om os selv. Faktisk så meget, at vi udvikler, forandrer os og ændrer livsstil.

Her har jeg fundet bøger om at rejse, og hvad det kan føre med sig. Du kan også finde romaner, der læses over hele verden her, eller rejse med helt til Kina ved at klikke her.

Rigtig god fornøjelse

/Dagmar, redaktør på eReolen