Tema / Tema: Historier om Danmark

Fra i dag og den næste måneds tid sætter vi sammen med landets museer, biblioteker og Danmarks Radio endnu en gang fokus på det fælles tema Historier om Danmark.

I en verden, der forandrer sig i forrygende tempo, er historierne vigtigere end nogensinde. Men hvis du også er en af dem, der opfatter historien som mere eller mindre farverige fortællinger i en kaotisk ophobning af årstal, personer og begivenheder, så bare rolig. Her på redaktionen går vi ind for, at det vigtigste er at forstå de store linjer. Hvordan samfund og og kulturer har taget form gennem tiden - og hvorfor verden ser ud, som den gør i dag.

Måske blev du allerede i foråret så klog på Danmarks historie, at du endelig har fuldtændig styr på stenalderen og jonglerer frit med begreber som byldepest og kalmarunion ved middagsbordet? I april måned kørte bibliotekerne, DR, Slots- og Kulturstyrelsen og Nationalmuseet nemlig også den landsdækkende kampagne Historier om  Danmark med et vaskeægte tæppebombardement af det ganske land med historiske facts og fortællinger om perioden fra de ældste tider frem til reformationen. Nu er det tid til endnu historiebelejring. Historier om Danmark fortsætter fra denne uge og fire uger frem med at sætte spot på den lidt ”nyere” historie, sideløbende med at Danmarks Radios tv-serie ”Historien om Danmark” ruller over skærmene.

Her på eReolen graver vi i de kommende uger hænderne godt og grundigt ned i den danske muld og udforsker historien, som den kommer til udtryk i bl.a. historiske romaner, faglitteraturen og slægtsromaner. Også på vores engelske site eReolen Global har vi anledning af historietemaet fundet vores bedste titler frem med historical fiction og fagbøger, der gør dig klogere på historien.

Her har jeg fundet bøger om reformationen og de store linjer op til i dag. Så er der basis for at få en smule orden i kaos.

Rigtig god fornøjelse!

/Dagmar, redaktør på eReolen