Torsdag den 14. november er eReolens hjemmeside ikke tilgængelig mellem kl. 10-10.30 pga. af en større opdatering. Vi beklager de gener, det giver.

Tema / Varm op til årets største tegneseriefestival

Årets store tegneseriemesse, Copenhagen Comics, nærmer sig, og derfor har vi bedt tegneserieeksperten Felix Kühn Paulsen om at anbefale nogle af eReolens bedste tegneserier, vi kan varme op med, inden det snart går løs i Øksnehallen.

I weekenden 25.-26. februar løber Copenhagen Comics-festival af stablen i København. Øksnehallen fyldes til randen med tegneserieglade mennesker, børn, unge og gamle – superhelte, satiriske striber og tunge graphic novels. Den lille danske tegneserieverden er midt i en sprudlende udvikling på alle fronter, så der er ingen vej uden om. Fra Halfdan Piskets grumme erindringer om faderens flugt og møde med den danske kultur til Karoline Stjernfelts smukke, historiske 1700-tals-drama.

I den forbindelse kan man jo passende få læst nogle af de gode tegneserier, som bibliotekerne kan byde på. Hvis man f.eks. hopper over på eReolen Global kan man finde en håndfuld rigtig gode værker såsom Lucy Knisley’s Relish, Raina Telgemaiers Ghost, The Nameless City af Faith Erin Hicks, El Deafo af Cece Bell samt et par bind af Lumberjanes, som er helt fantastiske. I (indtil videre) 21 kommuner er der sågar muligheder for at læse tusindvis af amerikanske tegneserier via ComicsPlus. Også her på eReolen kan man læse tegneserier, og her har vi samlet en liste med eksempler på bl.a. danske værker.

Så nu er det bare med at komme i gang!

/Felix, ph.d.-studerende i tegneserier, Aarhus Universitet