Om eReolen

eReolen er bibliotekernes landsdækkende tilbud med e-bøger og lydbøger. Find eReolen-appen i Google Play eller AppStore eller besøg vores hjemmeside eReolen.dk og lån din næste læseoplevelse.

eReolen er bibliotekernes samling af tusindvis af e-bøger og lydbøger, hvor du altid har gode historier ved hånden, uanset hvor og hvornår læselysten melder sig. Der er digitale bøger for hele familien og til dig selv, når du er helt alene. Nye verdener og virkelige historier, bøger til de blå og grå dage. Til kedsomhed, og når du er på farten.

Om foreningen Det Digitale Folkebibliotek

Foreningen Det Digitale Folkebibliotek er den organisatoriske ramme om udlånssamarbejdet eReolen. Foreningen driver og udvikler på kommunernes vegne folkebibliotekernes tilbud af e-bøger og lydbøger. Foreningens medlemmer består af bibliotekskommuner, som på generalforsamlingen vælger foreningens bestyrelse. Det daglige arbejde med drift og udvikling af udlånssamarbejdet eReolen (redaktion, materialevalg, support mv.) koordineres af ITK i Aarhus bibliotekskommune efter aftale med foreningen.

Medarbejdere fra en række folkebiblioteker i landet bidrager til eReolens drift. Den enkelte kommune er dataansvarlig for behandling af personoplysninger på brugergrænseflader i udlånssamarbejdet eReolen, og foreningen Det Digitale Folkebibliotek er databehandler.

Det Digitale Folkebiblioteks bestyrelse kan ses her