Hvordan reserverer jeg en titel?

På nogle af de nyeste titler fra de store forlag kan du opleve, at titlen ikke er ledig for udlån. Hvis titlen ikke er ledig for udlån, vil du i stedet for en låneknap se en knap med teksten "Reserver". Hvis du reserverer en bog, sættes du i kø til næste ledige eksemplar.

screenshot af bog, der skal reserveres

Brugerindstillinger

Når du skal reservere en bog, skal eReolen bruge din emailadresse og/eller dit telefonnummer, så du kan få en besked, når din reservering er klar til lån. Hvis du ikke allerede har udfyldt dine oplysninger, vil du blive bedt om at gøre det, når du forsøger at reservere en bog. Du kan altid redigere eller slette dine oplysninger ved at gå til "Min side" og trykke på "Indstillinger".

screenshot af at appen beder om brugeroplysninger     screenshot indstillinger i app

Se dine reserveringer

Når du har reserveret den ønskede titel, tilføjes titlen på reservationslisten under ’Min Side’. Herfra kan du følge med i, hvornår titlen bliver tilgængelig for dig. Hvis ikke, der står en dato for, hvornår du kan forvente at kunne låne materialet, skyldes det, at disse informationer ikke kan gives på nuværende tidspunkt. Informationerne kommer på, så snart det er muligt.

screenshot reserveringer

Besked om, at reserveret bog er klar til lån

Når det bliver din tur til at låne den reserverede titel, modtager du pr. mail og/eller pr. SMS en notifikation om, at titlen nu kan lånes.

Lånet skal gennemføres inden for 48 timer. Når lånet er bekræftet, fjernes det fra reservationslisten og tilføjes på listen over dine aktive lån.

Hvis en reserveret titel bliver ledig, og du har opbrugt din lånekvote, har du mulighed for at indløse én reservering ud over loftet på din lånekvote.

Slet en reservering

Det er muligt at slette reserveringer fra 'Min side', hvis du ikke længere ønsker dem. Tryk på "Fjern" på siden med reserveringer og administrér, hvilke reserveringer du ønsker at fjerne.

screnshot fjern reservering

Antal mulige reserveringer

Du kan reservere 3 ebøger og 3 lydbøger ad gangen.

Hvis en reserveret titel bliver ledig, og du har opbrugt din lånekvote, har du mulighed for at indløse én reservering ud over loftet på din lånekvote.

På eReolens hjemmeside

Det er også muligt at reservere en bog via eReolens hjemmeside. Klik på reserver og indtast dine oplysninger. Den reserverede bog kan nu ses på "Min side", som du finder ved at klikke på personikonet i øverste højre hjørne.

reserver på hjemmeside screenshot     indtast oplysninger på hjemmeside