Tema / 10 bøger om dansk kriminalhistorie
At opklare et mord er ingen smal sag. Igennem tiden er mange undsluppet politiets net, fordi det simpelthen har været umuligt at fastlå, hvornår og hvorfor et mord er foregået - og hvem der har begået det.
Som årene er gået og den teknologiske udvikling har taget fart, har politiet fået flere og flere redskaber til opklaringen, og i dag er det meget sværere at slippe af sted med en forbrydelse, end det var for 100 år siden.
Når vi i dag ser tilbage på nogle af de forbrydelser, der skete fx i midten af forrige århundrede, er det svært ikke at blive dybt imponeret over, hvor meget de faktisk fik opklaret udelukkende med godt, gammeldags politiarbejde. Ingen DNA, ingen sædprøver, intet fingerartryksregister, ingen overvågning. Samarbejdet på tværs af politidistrikter var besværliggjort af en begrænset kommunikation, og medierne havde til tider alt for meget på forsiden, før det burde have været ude.
På trods af de store forskelle fra dengang og til nu er det alligevel de samme grundsten, politiet står på, når de opklarer mord i dag. Efterforskningen har bare fået en ekstra dimension med alle de nye hjælpemidler (der sikkert også kan besværliggøre tingene, mere end de gavner indimellem).
Hvis du, ligesom jeg, er nysgerrig på politiets arbejde gennem tiderne, så se med her. Jeg har nemlig fundet nogle forskellige nedslag i dansk kriminalhistorie, der gør dig klogere på netop det.
Rigtig god fornøjelse!