Tema / 10 fantastiske danske fantasyfortællinger

Når hverdagen bliver lidt for trist og grå, er det tillokkende at lade sig begrave i gode bøger og drømme sig langt væk, til fremmede magiske verdener. Heldigvis lever fantasygenren i bedste velgående, og hvis din hverdag også trænger til et magisk strejf af hekse, drager og trylleri, har jeg samlet 10 danske fantasy-bøger på listen herunder.

 

Elementprøven

For eksempel kan du dykke ned i nogle af de mange forskellige skildringer af heksekarakteren, som fantasygenren har at byde på. Julie Midtgaards Elementprøven er en klassisk fantasyfortælling, hvor en ung pige skal finde sin plads i en ny magisk verden. Historien handler om 14-årige Gry, der i 1600-tallets Aalborg anklages for hekseri og bliver brændt på bålet. Men Gry dør ikke. I stedet ankommer hun til landet Luscuro, der hærges af krig, ødelæggelse og ondskab, og her skal hun lære sine nye kræfter at kende og bestå Elementprøven. Elementprøven er første bind af Midtgaards serie Sprækken til Luscuro og er både spændende og eventyrligt fantasifuld.

 

Væddermændenes Nat

Er du til mørk og dragende fantasy i et middelalderinspireret univers, kan du passende kaste dig over Tobias Stenbæk Bros Væddermændenes Nat, som er første del i serien Et varsel om storm. I kongeriget Agamore møder vi på herregården Ravnehøj de tre brødre Stormfrik, Cedrik og Rodrik, der snart hvirvles ind i en blodig magtkamp. Væddermændenes Nat kredser om snedige komplotter, adelige intriger og mord, og universet er bygget op med en imponerende dybde og detaljerigdom, som det er svært ikke at lade sig opsluge af.

 

Af blod og støv

Julie M. Day har tidligere imponeret med fantasytrilogien Grænsen til Trafallas, og nu er hun igen aktuel med serien SagakvartettenAf blod og støv er første medrivende bind af, hvad der uden tvivl bliver en storslået serie om hekse, magt og magi. I et persongalleri, der næsten kan måle sig med ”Game of thrones”, møder man blandt andre heksen Yara, krigerkvinden Zola, kronprinsen Cassius og de to venner Philip og Taran. På tværs af tre riger flettes hovedpersonernes skæbner langsomt ind i hinanden i skyggen af en lurende ondskab.

 

God læselyst!
/ Anne