Tema / 10 gode havebøger på eReolen

På eReolen findes der meget andet end krimier og skønlitteratur – og lige nu er det tid til havebøgerne.

 

Forår er lig med klargøring af haven. Der skal klippes græs for første gang, ryddes op, plantes nyt, beskæres og gødes.

Efter en våd og mild vinter startede foråret tidligt i år. I det allertidligste forår kan du begynde at lægge planer for den have, du ønsker den kommende sommer. Men det er ikke i det tidlige forår, du skal begynde at fjerne alle de nedfaldene blade, da de stadig beskytter planterne og forhindrer frostskader på de nye skud.

Om frosten vare ved til marts eller april, er meget forskelligt, men når foråret er godt i gang, så er det tid til at klippe stauderne, anlægge køkkenhave og plante krukkerne.

 

Køkkenhaven

Hvem drømmer ikke om at kunne dyrke sin egen rucola eller hente friske økologiske radiser fra sin egen have?

Det kribler måske i fingrene for at komme i gang, men vent til jordtemperaturen er ca. 8 grader. Kartofler, rucola og spinat er nogle af de første, du kan plante ud, mens planter såsom agurk først skal ud lige omkring første juni.

 

Krukker på terrassen

Har dine krukker stået uden jord hele vinteren, så start med at vaske dem af. Inden beplantningen skal du tjekke, om der er hul i bunden af krukken, hvis ikke, så skal du selv lave et hul, så overskydende vand kan komme væk. Derefter skal der lecasten i og så jord derpå. Så er du klar. Der er mange blomster, der kan komme ud i det tidlige forår, da de godt tåler en smule frost. Det være sig blomster som; vibeæg, primula, stedmoderblomster, bellis m.fl. 

Få inspiration til dine krukker med de anbefalede bøger.  

 

God havesæson til jer alle!

 

/Cecilia, Viborg Bibliotekerne