bogstak med sjov kaffekop ovenpå

Tema / 4 forfattere, du skal tage på date med

Valentinsdag – enten elsker man dagen, eller også er man én af dem, der ikke kan fordrage de påtagede kærlighedserklæringer og undskyldningen for at pakke alt ind i hjerter. Bare rolig. Du behøver hverken at være den ene eller den anden type for at læse med her. I anledning af valentinsdag vil vi i stedet introducere dig for fire vidt forskellige forfattere, vi synes, du bør tage på date det med – helt uden forpligtelser!  

 

Klassens bad boy: Jens Lapidus

Han er blevet kaldt Sveriges nye krimikonge og ”wunderkind”, og så er han uddannet advokat. Derfor er han som sådan heller ikke nogen bad boy selv – men en del af hans karakterer er det helt sikkert. Lapidus’ krimier er hårdkogte og hæsblæsende, og det samme er hans skrivestil. Er du til ligefrem snak og kriminalhistorier helt uden filter, så skal du tage på date med Jens Lapidus. Vi lover, det ikke bliver kedeligt! Et oplagt sted at starte er med CASH, så får du lynhurtigt et indtryk af Lapdius’ actionprægede stil.

 

Historiefortælleren: Kristín Marja Baldursdóttir

Den islandske forfatter Kristín Marja Baldursdóttir er en garvet historiefortæller. Hun skriver store fortællinger med psykologisk dybde og intense familiedramaer. Vil du have lange, dybe samtaler, så skal du drikke en stor kop kaffe i selskab med Kristín Marja Baldursdóttir. Hvis du allerede kender hende, kan du kaste dig over hendes seneste udgivelse Havblik. Skal du derimod på første date, kan du starte med Kantate, hvor der er god mulighed for at blive indviet i et par familiehemmeligheder eller to.

 

Romantikeren: Liza Klaussmann

Du skal ikke snydes fuldstændig for romantikken. Derfor vil vi gerne introducere dig for Liza Klaussmann. Den amerikanske forfatter og journalist skriver lidenskabelige og dragende fortællinger, der både indeholder kærlighed og veldrejede plots i en historisk ramme. Og så er hun Hermann Melvilles tip-tip-oldebarn! Mon ikke hun kan fortælle en historie eller to over en god middag? Der er i hvert fald rigeligt af dem i Villa America. 

 

Ham, der (måske) får dig til at grine: Mikael Niemi

Indrømmet, han er ikke den klassiske humorist. Og man skal nok også være til en helt særlig form for sort humor, hvis man skal kunne grine i selskab med den svenske forfatter Mikael Niemi. Kan man det, er der til gengæld også tale om et virkelig interessant og hjertevarmt bekendtskab her – og uden tvivl et møde, du aldrig vil glemme! Og hvor historierne er lidt mere skæve og mørke, end dem du normalt hører på den første date. Prøv bare at læse Populær musik fra Vittula eller den historiske fortælling At koge bjørn, så ved du, hvad vi mener!

 

Glædelig valentinsdag - eller bare go' weekend!