Tema / 5 ærlige bøger om mødre set gennem deres døtres øjne

Moderskabet og det komplekse forhold mellem mor og datter er et tema, som mange kan relatere til. Her anbefaler jeg fem god bøger om mødre set gennem deres døtres øjne. 

Fra børnenes perspektiv

På det seneste er der udgivet mange bøger om det tidlige moderskab; hudløst ærlige fortællinger om at blive mor for første gang og om den svære tid lige efter fødslen. Men bøgerne herunder handler om det uperfekte moderskab set fra børnenes perspektiv. Voksne kvinder ser tilbage på deres barndom, på forholdet til deres mødre, dengang de var børn, og nu senere i livet, hvor de selv er blevet voksne.

 

Fælles for bøgerne er, at de alle forsøger at forstå den komplekse relation mellem mor og barn og forsøger at finde svar på, hvorfor det er så svært. Forfatterne skriver med afsæt i egne erfaringer og oplevelser i deres egen barndom. Uanset hvor kaotisk forholdet har været, så søger de en form for forløsning og forståelse af forholdet til moderen.

 

Jeg synes, emnet er dybt interessant og vedkommende og giver et indblik i flere aspekter i relationen mellem mor og datter. Jeg har valgt de bedste bøger om emnet - find dem på listen nedenfor.

 

God læselyst

/Lotte, Gladsaxe Bibliotekerne