Tema / 6 nye podcasts på eReolen, du skal holde øje med

Vi har fået rigtig mange nye podcasts ind på eReolen det sidste stykke tid. Derfor har vi samlet 6 af dem herunder, så du kan få et overblik over, hvilke du skal tilføje til din lytteliste. Der er både noget til true crime-fans, til historieelskere, litteraturnørderne og dem, der ønsker mere ro og balance i hverdagen.  

 

1. På stribe – din seriemorderpodcast (sæson 1 og 2)

På eReolen er vi lige så begejstrede for true crime, som resten af Danmark, og derfor er vi utroligt glade for, at vi har fået På stribe – din seriemorder podcast på hylden. Serien dykker ned i nogle af kriminalhistoriens mest uhyggelige og kendte seriemordere, og så er der lige kommet en sæson 2! Du kan læse mere om serien her.

 

2. Bag om København

Som noget helt nyt kan du nu lytte til den populære podcast Bag om København, som Berit Freyheit fra Københavns Biblioteker står bag. Podcasten er propfyldt med spændende Danmarkshistorie, og derfor er den ikke kun relevant for københavnere men for alle danskere. Emnerne spænder vidt – lige fra Danmarks rolle som slavehandlernation til Københavns bombardement i 1807 og en kvindelig seriemorder. Læs mere om serien, der giver alle historietimer baghjul, lige her.

 

3. Kundskabens Hotel

Endnu en serie fra Københavns Biblioteker – nemlig Kundskabens Hotel, som tager lytteren med ind bag bibliotekets mure. Serien dykker ned i både nutidig og klassisk litteraturhistorie, og gør dig klogere på alt fra Theis Ørntoft til Jules Verne og Tranströmer. Kundskabens Hotel er både stemningsfuld og velproduceret - og så er det biblioteksmagi i podcastformat. Læs mere om den her.

 

4. LYT - en podcast om lyrik

Podcastmediet er nichernes højborg. Det giver mulighed for at dykke ned i et helt specifikt interessefelt og fordybe sig i det. Som en af de få – og måske endda den eneste danske podcast – sætter LYT fokus på lyrik i øjenhøjde. Nye som garvede lyriklæsere kan være med, og den velproducerede podcast er skabt i et samarbejde mellem Silkeborg Bibliotekerne og Vejle Bibliotekerne. Du kan læse meget mere om LYT lige her.

 

5. Meditationer til din dagligdag 

Hvis du har brug for at komme helt ned i gear og prioritere dig selv i en travl hverdag, så skal du lytte til Meditationer til din dagligdag med Mette MyrnaMette Myrna er meditations- og yogalærer og gennem 13 afsnit guider hun dig igennem forskellige meditationsteknikker, der eksempelvis kan hjælpe dig til at falde i søvn, til afspænding og mere energi.

 

6. Kvart i sex

Kvart i sex  er en både seriøs og underholdende udviklingsserie for voksne. Seriens to værter, Amanda Lagoni og Asgerbo Persson, er begge autoriserede og praktiserende sexologer. Med et glimt i øjet og en stor professionalisme taler de to værter om parforhold, kærlighed og sex, og alle de oplevelser og udfordringer, der er forbundet med det. Giv serien et lyt her.

 

Husk at du altid kan lytte til og læse om de nyeste podcasts på eReolen lige her.