fattig boligbyggeri

Tema / 7 bøger om klassesamfundet

Litteraturen er det sted, hvor vi kan undersøge og udforske vores eget og andres sted i livet, og som kan fremme forståelsen for andre, for eksempel de mennesker, som lever i de laveste samfundslag og ikke har en stærk stemme i samfundsdebatten. Vi har samlet 7 anbefalinger af romaner, der kredser om livet på samfundets bund og den eksistentielle og økonomiske søgen efter sammenhæng i tilværelsen.

Færdig med Eddy Bellegueule af Édouard Louis

Her er bogen, alle bør læse. Bør fordi den giver et usædvanligt og ærligt indblik i en opvækst på samfundets bund, præget af vold og håbløshed.

Omsorg af Claire Keegan

Rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed i 1980’ernes Irland. På trods af sit beskedne omfang sætter denne historie sig solidt fast i sin læser. 

Sult af Knut Hamsun

Sult er fra start til slut en insisterende rejse ind i et menneskes væsen, et menneske, der driver rundt i storbyen på grænsen til at blive opslugt og fortæret af dens barske leveforhold.

Nøjsomheden af Stine Askov

Stine Askovs sympatiske og velskrevne roman går helt tæt på det autentiske og mangfoldige miljø i Nøjsomheden. Skævheden i samfundet er udtalt, og snobberiet får en velplaceret lammer.

Vinternoveller af Ingvild H. Rishøi

Varm og betagende novellesamling om hjælpeløshed i forskellige udgaver, som samtidig bliver historier om hjælpsomhed, medmenneskelighed og håb.

Stormen i 99 af Kristian Bang Foss

Mens det stormer udenfor, kan du roligt blive indendørs og lade dig blæse omkuld af Bang Foss' vanvittigt velskrevne roman om livet på lageret.

Shuggie Bain af Douglas Stuart

En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.

 

Litteratursiden sætter lige nu fokus på litteraturen om klassesamfundet. Dyk videre ned i temaet på deres hjemmeside.

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.