Tema / 7 YA-romaner til din sommer

Her er 7 YA-romaner, som du bare SKAL læse!

Loveless

Alice Oseman skriver bøger med varme og humor og en kæmpe respekt for de personer, hun skriver om. I Loveless beskriver Alice Oseman det at være aromantisk og aseksuel – en definition hun også bruger om sig selv. Georgia har aldrig været forelsket, aldrig kysset nogen, ikke engang været lun på nogen. Da hun begynder på universitetet, lægger Georgia en plan for at finde kærligheden. Men da hendes handlinger skaber ravage blandt hendes venner, begynder hun at undre sig over, hvorfor det med kærligheden ser ud til at være så let for andre, men ikke for hende. Da hun bliver bombarderet med nye udtryk – aseksuel, aromantisk – bliver Georgia mere usikker på sine følelser end nogensinde. Er det hendes skæbne aldrig at opleve kærlighed? Eller har hun hele tiden ledt i den forkerte retning?

Giv mig tiden igen 

Giv mig tiden igen handler også om identitet, aseksualitet og om ikke at være som alle andre. 18-årige Kat orker ikke alt det med at blive voksen. Hun må ikke længere arbejde på den lokale fiskefabrik i Hirtshals og veninden Polly er flyttet hjem til kæresten i Hjørring. Kats rollespilsklub (som er det sted, hvor hun føler sig mest hjemme) er i fare for at lukke og det med kærester er slet ikke til at finde ud af. God hverdagsrealisme! 

Love & gelato : en sommer fuld af hemmeligheder

Elskede du Hvis bare du var min af Jenny Han, så er denne her bog lige noget for dig! Love & Gelato er en sød og charmerende bog om forelskelse, nye venskaber og sommeroplevelser. Lina skal tilbringe sin sommer hos sin far i Italien efter hendes mors død. Her læser hun morens dagbog og lærer mere om både sin far, sin mor og sig selv. En sød romance, som er perfekt til sommerferien!  

Alias Alex

17-årige Bailey har fundet sin drømmefyr. Alex er også filmnørd, og de kan snakke sammen i timevis. Han er intet mindre end perfekt ... de har bare aldrig mødt hinanden i virkeligheden. Da Bailey flytter til det solrige Californien for at bo hos sin far, beslutter hun sig for at finde Alex, som bor i samme by. Men det viser sig at være sværere end som så, og da Baileys karismatiske kollega Porter med tiden får hende på andre tanker, begynder hun at tvivle: Vil hun nogensinde møde den mystiske Alex? 
 

Læs den her bog! Det er en fantastisk roman om den første forelskelse, sol og sommer og er en hyldest til den klassiske romantiske filmkomedie. 

Hør lige her!

Hør lige her! er skrevet af en den norske forfatter Gulraiz Sharif. Det er en original, sjov og velskrevet roman om en norsk-pakistansk familie, oplevet gennem 15-årige Mahmouds opmærksomme bevidsthed. Sharif fortæller om en skelsættende sommer i indvandrerghettoen, hvor Mahmouds rolle som henholdsvis bror og søn kommer på prøve. 

Skoven 

Skoven er en dystopisk roman om, hvor galt det kan gå, når mennesket forsøger at beherske naturen. Det er sidste skoledag i 9. klasse, og Ask tager i Dyrehaven for at feste med hele årgangen. Det er nu eller aldrig, hvis han skal score Emma, og måske flirter hun faktisk med ham? Aftenen starter lovende – lige indtil Emma går ind i skoven for at tisse og ikke kommer tilbage.

Ask leder efter hende, men hun er som sunket i jorden, og pludselig er det umuligt for ham at finde ud af skoven igen. Der er kun træer, så langt øjet rækker – alligevel har han en følelse af at blive betragtet. Hvad sker der? Kan det passe, at skoven udvider sig? Og hvorfor opfører dyrene sig så underligt?

Det år sjæle slår smut

Jonathans store fodboldtalent er allerede spottet af talentspejderne, og på hans idrætsefterskole er det meningen, at skal han få lov til at dyrke fodbolden endnu mere. Men få uger før han skal begynde på skolen, brækker Jonathan benet. Derfor søger han ind på efterskolen Ruvinge med et kreativt fokus. Her venter et magisk år med spirende forelskelse, brud og stunder af frihed og lykke.

Jesper Wung-Sung skildrer med dyb indlevelse de følelser, venskaber og drømme, der lever og dør i efterskolens tætvævede fællesskab. 

 

God sommer og god læselyst!