Billede af Gudenåen og podcasten Åsteder

Tema / Åsteder – fortællinger fra Gudenåen

I podcasten Åsteder – fortællinger fra Gudenåen kan du høre Gudenåen fortælle poetisk med sin egen stemme:


”Jeg er Gudenåen, og jeg er altid og aldrig den samme. Jeg har været her længe før dig, og jeg er her længe efter, at du er forsvundet. Følg mig, så skal jeg fortælle dig om hemmelighederne langs mine bredder.”

 

På rejsen langs Gudenåens bredder, møder du også en række eksperter fra lokale museer, som fortæller historier og anekdoter, der har udspillet sig ved Gudenåens bredder. I de 11 afsnit som fordeler sig fra Gudenåens udspring ved Trinnet Krat, og til dens udløb ved Randers fjord, kan du blive klogere på åens naturhistorie og kulturhistorie, samt høre om Den Genfundne Bro, mystiske moselig og Latrinets hemmelighed ved Øm Kloster.

 

Åsteder – fortællinger fra Gudenåen er blevet til i samarbejde med Region Midtjylland, Kulturpuljen 2018, og en række jyske lokale museer: Glud Museum, Horsens Industrimuseum, Horsens Museum, Museum Skanderborg, Museum Silkeborg, Energimuseet, Moesgaard Museum og Museum Østjylland.

 

Podcasten er produceret af journalisterne Lene Grønborg og Susanna Sommer, mens stemmen bag Gudenåen er skuespiller Anders Baggesen.

 

Podcasten er for dig, som vil med på en rolig - næsten meditativ - rejse langs Gudenåen, og for dig, som er interesseret i lokal kulturhistorie.

 

Find alle afsnit her