Tema / Alene i vildmarken

Så du trofast med, da DR skulle finde ud af, hvilken dansker der kunne klare sig i længst tid ude i vildmarken? Jeg har fundet store eventyr frem, der med stor sandsynlighed kan fylde tomrummet efter Alene i vildmarken ud. 

Vilde ekspeditioner, farligt terræn og en naturrigdom udover det sædvanlige. Det er blot nogle af de mange årsager til at dykke ned i de fire følgende bøger, som har optaget mig på det seneste. 

/Julie

 

"Det er et fucking eventyr!: med DNA-forskeren på sporet af mennesket"

Eske Willerslev forsker i DNA, og i denne podcast går han på jagt i menneskets forhistorie. Som lytter kommer man med på eventyr i Rusland og Mexico, og undervejs er der mange overrraskelser at hente. Uden at afsløre for meget er det nemlig ikke alle forståelser fra historietimerne i folkeskolen, der er lige korrekte. Det er vilde videnskabelige opdagelser, og så er der gjort meget ud af den lydmæssige fortælling.  

 

"Walking the Amazon: 860 dage til fods langs Amazonfloden"

Ed Stafford var den første til at gå turen langs verdens længste flod, og det tog ham imponerende 2,5 år. Undervejs i fortællingen bliver man fuldstændig forbløffet over den fare, der følger med den fantastiske naturrigdom, som Amazon-floden er kendetegnet ved, og som han har levet med i alt den tid. Staffords tur er verdens første ekspedition af sin slags, og det forklarer den vilde beretning, der medfulgte den.

"Wild: en fortælling om at fare vild og finde sig selv igen"

Alle fire bøger kan siges at være livsbekræftende på den ene eller anden måde. "Wild" er en anderledes gribende fortælling om unge Cheryl Strayed, der søger naturen af forskellige personlige årsager. Uden at afsløre for meget, så slår hun sig hårdt på livet som kun 22-årig, og derfor begiver hun sig ud på sit livs vandretur fra Californien til Canada. Denne rå tur får en helende indvirkning på hendes liv, og det er altsammen velfortalt på en både rørende og fængende måde. 

"Mod, sved og tårer"

Hvis du ikke allerede kender Bear Grylls som indbegrebet af en eventyrer, så vil du gøre det efter at have lyttet til den her beretning. Man får hele hans grænsesøgende eventyrliv fortalt fra hans kåring som den yngste englænder, der nogensinde har besteget Mount Everest. Derefter følger den ene vanvittige ekspedition efter den anden, og undervejs giver han masser af tips til, hvordan man bedst overlever i vildmarken. Det her er virkelig fortællingen om en mand, der ikke sætter grænser for sin formåen.