Tema / Alvilda anbefaler: eventyrlige fortællinger til børn

Lider du også af FOMO – frygten for at gå glip af noget? Der findes så utroligt mange gode bøger, man kan kaste sig over, at man sommetider kan blive helt nervøs for, at man har overset det allerbedste.
Her giver forlaget Alvilda et bud på nogle eventyrlige børnebøger, som du måske har overset, men som du med god grund kan anbefale dine unger - eller læse selv. 


Peter Gotthardt - en rigtig historiefortæller

En god historie kan meget. Den kan inspirere og underholde. For at fortælle en god historie har man brug for en god forfatter. Det er Peter Gotthardt. Han stråler af fortælleglæde og nyder at realisere de mange idéer, han får. Det er derfor også blevet til en del bøger efterhånden. Du har sikkert læst en eller to, men der er mange flere derude, der bare venter på at blive læst! Her er et par af mine anbefalinger.

 

Den gyldne skål – Ruinbyen 1: Dragens dom  

Pigen Morgengry har en vigtig opgave: Hun skal passe på himmeldragens gyldne skål, for det er vandet fra skålen, der får det til at regne på jorden. Så da skålen forsvinder, imens Morgengry skulle holder øje med den, er det en katastrofe. Morgengry bliver forvist til jorden, og hun må først vende tilbage til sit hjem i skypaladset, når hun har fundet skålen igen. I denne letlæsningsbog lykkedes det Gotthardt at gøre myten moderne og tilgængelig for børn!

 

Vikingevenner 1: Døden har vinger

Hvis du vil introduceres til vikingetiden på en sjov måde, så er serien ”Vikingevenner” perfekt! Her følger vi vennerne Tue, Bera, Ottar og selvfølgelig hunden Trofast. Der er en serie om venskab: Alle vennerne har hver deres særlige kvalitet og evne, men til sammen er de stærkest. Der er dømt eventyr for alle pengene!

 

 

Ulveridderne 1: Flammen I øjet

I dette univers findes der ikke blot mennesker og ulve. Der findes også ulvinger: mennesker, der kan forvandle sig til ulve. Det kan Storm, og grundet hans evne bliver han jagtet af kongens onde vogtere. På din flygt møder han Gry, og selvom hun ikke selv er en ulving, beslutter hun sig for at hjælpe Storm. Der går nemlig rygter om et hemmelige fristed for ulvingerne, og sammen drager de ud for at finde det sted, hvor Storm kan være sig selv.

 

 

Prinsesse Enhjørning 1: Storskovens vogter

Elvere, skovtrolde, troldkvinder og enhjørninger – Peter Gotthardts serie om enhjørningen Ena er spækket med magiske væsner. Ena er datter af Kong Drot, hvis kongerige er Storskoven. Det er et smukt kongerige fuld af liv, men da der en dag dukker en giftig plet op i skoven, må kongen drage på en farefuld færd for at forhindre, at ondskaben vokser sig større. Hans datter Ena får nu til opgave at passe på skovens mange væsner. Hun får heldigvis hjælp af sine venner Bregne og Kry.

 

5 minutters eventyr

Der findes et hav af dejlige eventyr, og i denne bog er 32 af de allerbedste blevet udvalgt til højtlæsning for de mindste. Der er alt fra Askepot til Aladdin og Den lille havfrue – så der er noget for enhver smag! Eventyrerne er genfortalt af Peter Gotthardt og er tilpasset målgruppen, så de kun tager 5 minutter at læse højt. Godnatlæsningen er reddet!

 

God fornøjelse!
/Sofie Sejr Ravn Jensen, Forlaget Alvilda