Tema / Big Library Read

Kunne du tænke dig at diskutere bøger med læsere fra hele verden? Så vær med i Big Library Read - verdens første internationale e-bogklub. Du har fri adgang til denne måneds e-bog indtil d. 15. april 2019 på forsiden af eReolen Global med din biblioteksadgang. Du kan også læse den på din smartphone eller tablet ved at downloade Libby app’en. Diskussionen om bogen fortsætter til d. 29. april 2019. Det er let og uforpligtende at være med.
 

April måneds ’Big Library Read’ e-bog er Homes: A Refugee Story af Abu Bakr al Rabeeah og Winnie Yeung. Bogen er en hjerteskærende aktuel, men alligevel livsbekræftende historie fra den virkelige verden. Den fortæller om livet for al Rabeeah familien, som forlader deres hjem i Irak for at komme til Syrien i håbet om et mere sikkert liv – lige før at krigen i Syrien bryder ud. Abu Bakr er 10 år, da den barske vold begynder i gaderne omkring ham. Han oplever bilbomber, angreb på skolen og lyden af brandbomber sent om natten.

Bogen fortæller om, hvordan det er at vokse op i en krigszone, hvor ubegribelige begivenheder finder sted side om side med en normal barndom med fodbold, familie, computerspil og leg med vennerne. Den unge dreng slipper væk fra krigszonen og finder sikkerhed i Canada sammen med sin familie. Nu brænder Abu Bakr for at dele sin historie, og han har fortalt den til forfatteren Winnie Yeung. Abu Bakr ønsker ikke at fremhæve krigens vold, men han har en drøm om, at mennesker kan lære at leve sammen i kærlighed.
 

Hvad er Big Library Read?
Big Library Read er verdens første digitale e-bogsklub, og flere end 19.000 biblioteker verden over er med. Tre gange om året kan du gennem dit lokale bibliotek låne en engelsksproget e-bog, og læse den samtidigt med tusinder af andre læsere verden over. Bogen udvælges af bl.a. bibliotekarer, og bogklubben faciliteres af OverDrive som er leverandør for eReolen Global. Når du har læst e-bogen, kan du så, hvis du har lyst, deltage i en international online diskussion om bogen  på engelsk på https://discuss.biglibraryread.com/ og således ’møde’ andre læsere fra hele verden i et åbent forum.
Du kan fortælle, hvad du synes om bogen og dens temaer og få et indblik i andre læseres oplevelse af bogen. Nogle gange deltager bogens forfatter også i diskussionen. Du kan finde idéer til diskussion af bogen her https://biglibraryread.com/current-title/.


Du kan herunder se nogle af de e-bøger, som tidligere har været med i Big Library Read.

 

Homes: A Refugee Story af Abu Bakr al Rabeeah og Winnie Yeung