Tema / Biografier om musikere

I efteråret 2018 kunne man gå i biografen og se dokumentaren Whitney om sangerinden Whitney Houston. Det er en dokumentar om et stortalent og en fantastisk musikalsk karriere, men desværre også en fortælling om et ulykkeligt liv, der sluttede alt for tidligt og ganske tragisk.

Whitney Houston er dog som bekendt langt fra den eneste musikstjerne med et problemfyldt privatliv. Ikke sjældent er musikken og de glamourøse facader, som offentligheden møder, et fortæppe til komplekse kunstner-eksistenser, følsomme sjæle og forunderlige livsforløb. 

Af samme årsag kan det være utroligt spændende at dykke ned i personerne bag musikken og komme tættere på deres liv og levned. En velskrevet biografi kan give et fascinerende og ofte øjenåbnende indblik i de udfordringer, vilkår og drivkræfter, der har formet den musikalske personlighed og de sange, vi kender så godt. 

Her har vi fundet et bredt udvalg af bøger om musikpersonligheder fra både ind- og udland, så der skulle gerne være lidt til enhver smag. Hvis du ikke et mæt oven på al mediedækningen, er der tilmed et par Kim Larsen-biografier, du kan kaste dig over.