Tema / Bøger, jeg gav i julegave

Jeg er typen, der altid har en (stor) stak bøger med til at lægge under træet juleaften. Og jeg synes nok, jeg ved bedst, hvad mine venner og min familie skal læse. Heldigvis er de tit enige. 

Herunder har jeg samlet de bøger, jeg har givet eller skal give i julegave. Det kan jo være, en af dem også er noget for dig eller en, du kender.

 

Til min far

Min far læser mange og lange bøger, så jeg plejer at give ham en mursten. Denne gang blev det Alt det lys, vi ikke ser, som jeg selv var helt vild med. Ud over den gode fortælling rummer bogen også et historisk element, som jeg ved, min far sætter pris på.

Til min kæreste

Jeg nåede ikke selv at læse Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår, før jeg gav den i gave sidste år, men jeg har fået den anbefalet så mange gange, så jeg tog chancen. Nu har jeg selv fået hørt den som lydbog, og den er god. Rigtig god. Og så går Murakami bare til de fleste (voksne) læsere. Både mænd og kvinder. 

Til min veninde

Jeg mener, at alle mine veninder bør læse Lena Dunhams roman Ikke den slags pige. Bogen er både virkelig sjov, klog og sårbar, og så giver den et meget interessant indblik i den generation, som forfatteren selv er en del af, og som er vokset op med en høj grad af selviscenesættelse, uanede muligheder og tårnhøje forventninger. Jeg har selv læst den på engelsk på eReolen Global.

Til min søster

Monster er egentlig en ungdomsroman, men jeg vil mene, at de fleste vil blive grebet af historien om en dreng, som forsøger at håndtere sin mors alvorlige sygdom og angsten for at miste hende. Det ville være løgn at sige, at det er opløftende læsning. Men læs den alligevel. 

 

Til min mor

Min mor og jeg deler en forkærlighed for den islandske forfatter Kristín Marja Baldursdóttir, så hun skulle have romanen Fra hus til hus som lydbog. Hun elsker nemlig alt, hvad man kan lytte.

Til min søn

Jeg var virkelig glad for Rasmus Klump, da jeg var barn, så min søn skal naturligvis også stifte bekendtskab med Klump, Pelle, Pingo og Skæg. Han er kun 10 måneder, så der går lang tid, før vi kan læse og lytte bøger sammen sådan rigtigt. Men jeg glæder mig til at genlæse alle de gode bøger fra min egen barndom og alle de nye, der er kommet sidenhen. 

Til en fjern slægtning

Når man ikke lige ved, hvad man skal give, så er en bog en god løsning. Og en Tænkepause er en endnu bedre løsning. Der er noget for de fleste, og i år giver jeg Smag og Humor i gave til min kærestes fars moster. Jeg er vild med Tænkepauserne, og der bliver heldigvis ved med at komme nye af dem.

 

... Og så et par fødseldagsgaver

Begge mine forældre har fødselsdag i marts, og jeg er allerede begyndt at tænke på, hvad de skal have (at læse i). Min mor får nok Bølgernes skumsom vist er en rigtig kvinde-roman. Min far skal måske have den historiske bog Enkekejserinden om Kinas indirekte regent gennem 50 år, som også er fuld af historie og viden. Jeg håber ikke, de læser med her, for så må jeg jo finde på noget andet.