Poolkant med solbriller

Tema / Bøger, jeg glæder mig til at læse i sommerferien

Kender I det med, at stakken af bøger I skal have læst bare vokser og vokser, jo tættere vi kommer på sommerferien? Det gør den i hvert fald hos mig! Herunder har jeg samlet de bøger, jeg glæder mig til at læse henover sommeren. Måske skal nogle af dem på din læseliste? 

 

Maria Gerhardt: Sommeren er ikke helt forbi

Jeg savner fest og farver - og jeg savner forfatter og dj Maria Gerhardts (1978-2017) stemme i den offentlige debat. Derfor vil jeg dykke ned i hendes klummer, essays og artikler om samtiden, kunst, køn, livsstil og det københavnske natteliv. 

 

Elif Batuman: Idioten

Metteline Lykke Rasmussen skriver i sin anmeldelse på Litteratursiden.dk: "Den lyserøde indpakning kunne måske få nogen til at tænke på nullernes chick-lit, men i Idioten fylder overvejelser om kærlighedens natur mere, end der er stor erotisk passion på spil. Romanen fremstår også som en historisk og til dels nostalgisk roman for os, der selv var studerende dengang i 90erne (...) Elif Batuman har helt sikkert også en strålende litterær fremtid foran sig." Den MÅ jeg læse!

 

Stine Askov: Katalog over katastrofer

Helle vokser op i 80’ernes Nordsjælland med en far, der har hovedansvaret for sin datter. Han er så bange for katastrofer, at han fysisk og mentalt forsøger at ruste sin datter til at kunne modstå og overleve selv de største farer. Men midt i sine ihærdige bestræbelser, glemmer han at have blik for de langt mere påtrængende katastrofer, der lurer i enhver ung piges liv.

 

Stine Pilgaard: Meter i Sekundet (skal reserveres)

Jeg er vild med Stine Pilgaards pen! Hun får mig til at grine, og jeg kan næsten ikke vente med at læse romanen her, hvor en ung, sprudlende kvinde flytter til Vestjylland, og må finde sig i at hendes lidt frembrusende adfærd gør det lidt svært at skabe nye relationer. Find og lån også Stine Pilgaards øvrige forfatterskab her på eReolen. 

 

Tine Høeg: Tour de chambre (skal reserveres) 

Jeg var fascineret af Høegs kortprosaroman Nye rejsende og er vild med, at flere anmeldere mener, hun har skabt en ny romangenre. Det sender mig tilbage til dengang Helle Helle bragede igennem med sin unikke ordknappe stil. Jeg glæder mig til det lovede tour de chambre-ridt gennem venskab, forelskelse, sorg og død. 

 

God sommer! 

/Maria Louise, eReolens redaktion